Quintus de Paarse Goochelaar, misschien ken je hem, misschien ook niet. Ik heb van hem een lezing mogen bijwonen en deel graag mijn ervaringen met je.

Quintus de Paarse Goochelaar

Quintus-de-paarse-goochelaar-1Een rasartiest, dat is de eerste indruk die ik krijg van Quintus. Een goochelaar die ooit clown was, maar niet zomaar een goochelaar, toch één die uit een zeer bijzonder hout is gesneden. Naast het feit dat hij eigenlijk wel altijd loopt in paarse kleding (zowel tijdens optredens maar ook in zijn vrije tijd) is het een bijzonder mens.

Quintus woont in Huizen, volgens ingewijden bescheiden en heeft geen rijbewijs. Toch treedt hij door het gehele land op.

Hoe zul je denken? Nou met het openbaar vervoer waarin hij al zijn spullen (ja, echt!) meeneemt en zo van het ene optreden naar het andere gaat.

Silent Magic

Quintus gaf op dinsdag 7 februari 2017 een lezing bij Goochelclub Gonga, waar ik lid van ben. Het eerste deel van zijn lezing begon met een gedeelte uit zijn voorstelling Silent Magic.

Een act waarin hij geen enkel woord spreekt maar toch meerdere toeschouwers het podium op vraagt en de meest bijzondere goocheltrucs mee doet. Alles is aangekleed met “oude” Jazz muziek wat een geweldige combinatie is.

Vervolgens heeft Quintus uitgelegd hoe hij op deze act is gekomen en dat dit gestart is met een enkele goocheltruc die zonder spreken en op muziek gecreëerd werd. Uiteindelijk heeft hij dit uitgebouwd tot een voorstelling van 50 minuten.

Kindershow

Het tweede gedeelte van zijn lezing bestond uit de toelichting en uitleg van zijn kindershow. Hierin geeft Quintus aan dat hij zijn kindershow zo opvoert dat deze voor volwassenen ook geschikt is. Dubbel scoren zo, bij zowel ouders als kinderen op het moment dat hij optreedt op bijvoorbeeld kinderfeestjes.

Bijzondere persoonlijkheid

Quintus heb ik leren kennen als een bijzonder getalenteerde goochelaar met een bijzondere persoonlijkheid. Van dit type performers zijn er maar weinig in Nederland te vinden. Hij heeft zijn unieke manier van presenteren, bewegen en goochelen wat misschien niet voor alle soorten evenementen leent. Maar als hij voor je optreedt neemt hij je van begin tot eind mee in een bijzondere, mooie en doordachte voorstelling waar over elk detail is nagedacht.

Wil je meer weten over Quintus? Kijk dan gerust eens op zijn website: www.depaarsegoochelaar.nl 

Quintus, bedankt voor je lezing, ik heb er een aantal bijzondere leerpunten uit kunnen halen die ik direct kan toepassen in mijn shows.