Het seizoen is weer aangebroken voor activiteiten zoals excursies, uitstapjes of een bedrijfsfeest. Met name dat laatste wordt steeds vaker georganiseerd. Als jij deze blog nu leest ben je vermoedelijk een dergelijk evenement aan het organiseren of erop aan het oriënteren.

Of het voor jou nou een traktatie is of eerder een verplichting, wat bedrijfsfeest ideeën zijn voor de meeste mensen altijd welkom. Vandaar dat ik er in deze blog wat met je zal delen.

1. Kies voor entertainment.

Ik heb het al weleens vaker gezegd. Of het nou om een feestje gaat of een informatief seminar, mensen willen graag vermaakt worden. Zorg daarom dat er entertainment op jouw feest of evenement aanwezig is. Alhoewel voor sommige mensen een paar hapjes en drankjes ook wel genoeg zijn, willen anderen liever toch iets meer zien.

Een entertainer zou in dat geval een perfecte uitkomst zijn. Deze kan het publiek verwelkomen, in de stemming brengen en vermaken. Het ligt er net aan wat je wilt, al kan het natuurlijk ook alle drie.

Mocht jij echter nog niet zoveel ervaring hebben met een artiest dan zou ik kiezen voor een laagdrempelig optreden. Bijvoorbeeld van een bandje dat live muziek maakt. Of natuurlijk een goochelaar!

2. Luister naar je gasten

Ondanks dat je ook een beetje aan jezelf mag denken (later meer daarover) organiseer je het feest natuurlijk voor de medewerkers. Dus waarom zou je hen er niet bij betrekken? Niet alleen zorgt dit ervoor dat het hierdoor beter is in te schatten wat ze willen, je krijgt zo ook het gevoel dat je er niet alleen voor staat.

Natuurlijk wordt het lastig om ze er allemaal bij te betrekken (tenzij er maar 6 mensen in je bedrijf werken). Zorg er daarom voor dat je gewoon een paar mensen vraagt om vrijblijvend mee te denken.

3. Overweeg om te kiezen voor magisch entertainment

Het is misschien flauw om mijn eigen vakgebied aan te gaan prijzen, maar waarom eigenlijk ook niet? Ik sta er namelijk 100% achter.

Een goochelaar of illusionist kan de perfecte aanvulling zijn op een feest. Naast indrukwekkende trucs kan deze ook ingezet worden om het publiek in de stemming te brengen.

4. Maak het niet te moeilijk.

Ondanks dat het altijd gewaardeerd wordt als de organisatie een beetje haar best doet hoef je niet te overdrijven. Het is helemaal niet nodig om allerlei vergezochte activiteiten, rare thema’s of exotische hapjes te serveren. Natuurlijk kunnen al deze drie zaken een geweldige toevoeging zijn, maar dan moet het jou en je doelgroep wel liggen.

Het is nooit aan te raden om dingen te doen waar je zelf weinig tot niets mee hebt. Tenzij je denkt dat je gasten het leuk zullen vinden. Als je het echter alleen doet omdat andere bedrijven het ook doen dan zal het meestal niet erg goed uitpakken.

Desondanks kan het natuurlijk geen kwaad om eens wat nieuws te proberen. Een saai bedrijfsfeest is natuurlijk ook weer niet de bedoeling. Probeer alleen wel de balans tussen saai en overdreven in evenwicht te houden.

5. Geniet er zelf ook van.

Natuurlijk is mooi als het personeel geniet, maar jij als organisator mag het natuurlijk zelf ook leuk hebben. Je kunt nog zoveel bedrijfsfeest tips lezen, zolang je het zelf niet naar je zin hebt zal je er als nog tegenop zien. En dat lijkt me allesbehalve prettig.

Veel ondernemers en organisatoren denken dat ze enkel aan het personeel moet denken. Dit is ergens ook goed, maar je hoeft jezelf ook weer niet compleet weg te cijferen. Sterker nog, als jij zelf enthousiast bent dan zal het personeel dat waarschijnlijk ook worden.

Bedankt voor je interesse in deze bedrijfsfeest tips. Het zou leuk zijn als je ze binnenkort kunt toepassen. Meer van dergelijke weetjes zijn te lezen in mijn andere blogs.