“De eerste keer” wellicht een wat rare titel maar graag wil ik stil staan bij het feit dat dit mijn allereerste blog is die ik ooit schrijf. Maar waar wijd ik deze blog dan aan? Juist aan de allereerste keer dat ik met goochelen in aanraking kwam. Hoe kun je beginnen met goochelen? Dus met deze blog tweemaal een eerste keer dus.

Beginnen met goochelen

Ik was een jaar of 9 dat ik mijn allereerste goocheldoos kreeg. In deze tijd was Hans Kazan nog veelvuldig op de televisie te vinden en was dit een van de weinige goochelaars naast Hans Klok die ik me nog herinner uit die tijd. Elke week zat ik weer voor de televisie om Hans Kazan op de buis zijn trucs te zien uitvoeren.

Wat was dit gaaf en dit wilde ik ook! En zo kreeg ik als klein ventje mijn allereerste goocheldoos met heel veel verschillende trucs erin. Bij die materialen zat dan een boekje waar de geheimen van het goochelen in beschreven stonden. En dit bestudeerde ik dan heel erg goed zodat ik op zondag bij mijn opa en oma mijn eigen minivoorstelling kon gaan opvoeren.

Daar stond kleine Dave dan als goochelaar zijn nieuwe kunsten te vertonen. Week in week uit, voor zowel mijn ouders als mijn opa’s en oma’s en mijn jongere broer en zusje vertoonde ik de geleerde goocheltrucs.

Goocheltrucs

Zo ging dat een paar jaar door, waarbij ik diverse goocheltrucs leerde, zowel met muntjes, touw als met kaarten en in die jaren een kleine verzameling bij elkaar had met verschillende trucs.

Hoe ik dit op latere leeftijd weer oppakte? Dat vertel ik je graag in een nieuwe blog.

En die goocheldoos? Die heb ik nog steeds, mijn ma heeft die keurig bewaard en kwam hier enkele jaren geleden mee aanzetten dat zij die nog thuis had liggen.

Ik ben die goocheldoos al lang ontgroeid maar ik heb hem nog steeds liggen als aandenken aan vroeger hoe het destijds allemaal is begonnen.

 

Beginnen met goochelen