In deze serie blogs neem ik jullie mee in de wereld van bekende goochelaars van toen en nu. Wie zijn of waren ze? Waar zijn ze bekend om en wat betekenen ze voor de goochelaars van nu? Ik zal jullie met deze serie regelmatig meenemen in de wereld van de magie. Dit keer in de spotlights: David Copperfield.

David Copperfield: werelds meest bekende goochelaar

Opgegroeid als David Seth Kotkin, is deze wereldberoemde illusionist bekend geworden onder de naam David Copperfield. Een naam die je misschien herkent uit één van de boeken van de bekende schrijver Charles Dickens. David was al jong geïnteresseerd in goochelen. Op 12 jarige leeftijd deed hij zijn eerste trucs en hij ontwikkelde zich snel. Binnen enkele jaren gaf hij al goochelles aan de universiteit van New York!

David Copperfield

Wereldberoemd dankzij “The Magic of David Copperfield”

Het grote publiek bereikte David Copperfield met zijn jaarlijkse tv-shows op de Amerikaanse zender CBS. Wat ooit begon met “The Magic of ABC, Starring David Copperfield”, werd gevolgd door een serie die “The Magic of David Copperfield” heette. Het was tijdens deze tv-shows dat hij een aantal van zijn bekendste illusies vertoonde. Zo liet hij in het vierde deel van de serie een vliegtuig verdwijnen. En in het vijfde deel verdween zelfs het Vrijheidsbeeld in New York, terwijl het publiek er live met zijn neus bovenop stond! Tijdens andere grote trucs liep hij dwars door de Chinese muur, ontsnapte hij uit de zwaar beveiligde Alcatraz gevangenis en vloog hij zelfs door de lucht. Zijn illusies zijn ongekend!

Illusionist met eigen museum

Als meester van de illusie, opende David Copperfield in 1992 zijn eigen museum “The International Museum and Library of the Conjuring Arts”. Hier vind je zo’n 80.000 voorwerpen van bekende goochelaars en illusionisten, zoals de met water gevulde martelcel van Houdini, de cirkelzaag illusie van Orson Welles en diverse automaten van Robert-Houdin. Ben je benieuwd hoe de stem van Houdini klonk? In het museum vind je de enige overgebleven opname daarvan. Een bijzondere collectie die voor liefhebbers van goochelaars en illusionisten meer dan de moeite waard is!

Zelf ook eens een goochelaar inhuren? Lees dan hier even verder >>>>