Een magisch bedrijfsfeest met een goochelaar of illusionist, waarom?

Bedrijfsfeesten kunnen om allerlei redenen gegeven worden: het dertigjarig bestaan van het bedrijf, iemand die 25 jaar bij het bedrijf zit, het bedrijf heeft een groot contract binnengesleept of gewoon zomaar. Bedrijfsfeesten zijn niet alleen erg leuk voor alle werknemers van een bedrijf, ze zijn ook nog eens erg goed voor het bedrijf zelf.

Een magisch bedrijfsfeest met een goochelaar of illusionist

Tijdens deze feesten leren de werknemers elkaar op een andere manier kennen, omdat er een keer niet over het werk gesproken hoeft te worden. Hier kunnen echte vriendschappen ontstaan, waardoor het onderlinge gevoel in een bedrijf versterkt wordt. Een fijn gevolg is dat de communicatie binnen een bedrijf beter verloopt en dat men (vaak onbewust) wat harder werkt.

Wanneer een werknemer in het bedrijf goede onderlinge relaties heeft opgebouwd met zijn of haar collega’s, zie je ook dat het verzuim sterk daalt. Het werk wordt immers nog leuker wanneer je met vrienden werkt!

illusionist bedrijfsfeest

Teambuilding

Naast dat de onderlinge relaties versterkt worden, beschouwen de werknemers een bedrijfsfeest vaak als een blijk van waardering. Het harde werken wordt beloond met een leuk dagje weg of een geweldig feest in de avonduren. Hierdoor wordt de werknemer gemotiveerd, en toont hij of zij dank in de vorm van een betere prestatie. Een magisch bedrijfsfeest met een goochelaar of illusionist geven is dus sowieso een goede zet. Maar wat moet je dit jaar nu weer verzinnen?

Nieuwjaarsborrel

Het eind van het jaar is alweer in zicht, al zou je dat niet zeggen met het prachtige zomerweer van de afgelopen weken. Veel werkgevers geven een bedrijfsfeest in de maand december, en het is slim om nu alvast te beginnen met organiseren en plannen.

Het kan een lastige klus zijn om origineel te zijn in het verzinnen van een bedrijfsfeest. Vaak doet een feest met flink wat alcohol al wonderen, maar zou het niet nog leuker zijn om halverwege de avond een goochelaar/illusionist het publiek versteld te laten staan?

Recente optredens

Afgelopen weekend heb ik bij drie verschillende bedrijven opgetreden, en wat ik zelf goed merk is dat het ijs snel gebroken wordt. Dit omdat de saamhorigheid met behulp van een goochelaar/illusionist vergroot wordt. Iedereen verbaast zich op hetzelfde moment over dezelfde truc, wat zorgt voor glimlachende, verbaasde en bovenal enthousiaste mensen. Het is dan zeker ook iets waar nog lang over nagepraat gaat worden op het kantoor!

Een goochelaar/illusionist inhuren kan op elk moment van de dag of avond. Aan het begin van het feest om de werknemers wat losser te krijgen, halverwege om het feest even lekker te breken, of meer richting het eind zodat iedereen verrast naar huis vertrekt. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos!

Origineel

Een goochelaar of illusionist inhuren is iets origineels, het verrast de werknemers op een manier die nog nooit eerder is gedaan. Zo zal er nog lang nagepraat worden over het bedrijfsfeest, en voelen de werknemers zich nog net een beetje specialer. Niet alleen omdat er veel interactie is met het publiek tijdens de show. Maar ook omdat de werkgever wat meer moeite gedaan heeft om een speciale en memorabele act te regelen. En dat verdienen ze, nietwaar?