Zowel in het bedrijfsleven als de marketingwereld is er één ding dat nooit onderschat mag worden, namelijk de kracht van entertainment. Mensen worden nou eenmaal graag vermaakt. Ook jij kunt hier effectief gebruik van maken. In deze blog lees je 3 situaties waarop een entertainer jouw zakelijke evenement of cursus leuker kan maken.

Wie denk je dat er op jaarbasis meer geld binnenhaalt, de zanger van Coldplay of de meest toegewijde middelbare school docent van Nederland? Dit is misschien erg oneerlijk, maar laat wel zien hoeveel wij waarde wij mensen hechten aan entertainment. Niet alleen als het gaat om een vrije dag of avondje uit, maar zelfs ook als we iets willen leren.

Welke boeken over koken, sporten en afvallen denk je dat het beste verkocht worden? Niet zozeer die met de meest uitgebreide informatie. Het zijn vooral de boeken die lekker weglezen welke populair zijn.

Wat dit met jou te maken heeft? Heel simpel. Als jij een bedrijf runt of een functie hebt waarbij je mensen moet aansturen of onderwijzen dan kan ook jij ”de kracht van entertainment” inzetten. Een vergadering, cursusdag of presentatie blijft namelijk veel beter hangen als deze naast informatief ook vermakelijk is.

De kans is echter groot dat je geen flauw idee hebt hoe je dit dan precies moet aanpakken. Je zou misschien grapjes tussendoor kunnen maken, maar daar heb je eigenlijk geen zin in. Of je doet het misschien al weleens, maar vraagt jezelf af wat de meerwaarde daarvan precies is.

Je hoeft het echter niet zelf te doen. Natuurlijk kun je proberen om jezelf allerlei technieken aan te leren (wat erg leuk kan zijn), maar dat is helemaal niet nodig. Het is namelijk ook mogelijk om deze taak uit te besteden aan een entertainer.

Een goed voorbeeld van een geschikte entertainer is een goochelaar. Naast trucs kunnen deze artiesten namelijk ook nog een hele hoop andere dingen. Waaronder mensen aan de praat krijgen en aan elkaar voorstellen. De ideale gangmaker dus!

Hieronder lees je 3 situaties waarin een goochelaar ongetwijfeld veel meerwaarde zal hebben. Uiteraard zijn er hiernaast nog talloze andere mogelijkheden.

1. Verwelkom mensen in stijl

Mocht jij de taak hebben om een open dag, receptie of dergelijk evenement te organiseren dan is het wel zo leuk als er iemand is die de gasten verwelkomt. Een goede goochelaar kan deze taak prima op zich nemen.

Zo kan hij of zij de bezoekers bij entree vermaken met trucs, maar eventueel ook voor gastheer spelen. De meeste goochelaars hebben namelijk geleerd hoe ze (ook buiten de optredens om) mensen kunnen vermaken en aan de praat houden.

Dus mocht jijzelf niet zo’n zin hebben om de gastheer of gastvrouw uit te hangen dan kun je overwegen om dit aan een goede goochelaar uit te besteden.

2. Breng beursbezoekers in verbazing

Heb jij weleens filmpjes gezien van goochelaars die midden op straat allerlei trucs laten zien? Waarschijnlijk is het je dan opgevallen dat de artiest in kwestie veel bekijks kreeg en er steeds meer mensen bij kwamen staan.

Dit komt omdat een goede goochelaar nou eenmaal de aandacht trekt. Ook dit kun jij in je voordeel gebruiken. Bijvoorbeeld op een beurs.

Als jij met je bedrijf op de beurs staat dan wil je hoogstwaarschijnlijk zoveel mogelijk klanten naar je stand krijgen. Een goochelaar kan je daarbij helpen. Hij of zij kan namelijk trucs gaan opvoeren waardoor er, net als in die video’s, veel mensen komen kijken. Hierdoor worden er een hoop potentiële klanten aangetrokken. Er blijven namelijk altijd enkele mensen hangen waarmee je een praatje kunt maken.

Natuurlijk zullen er enkele mensen tussen zitten die puur en alleen voor goochelaar bij de stand zijn komen staan, maar je hebt daarnaast ook altijd mensen met potentiële interesse in jouw bedrijf. Zorg ervoor dat je die dan ook aantrekt!

Tevens is soms ook mogelijk om de betreffende artiest actief mensen te laten werven, zonder al teveel trucs te laten zien. Het is dus maar net wat jouw voorkeur heeft. De goochelaar zal zichzelf daarop aanpassen.

3. Maak jouw cursusdag of seminar magisch!

Ook al ben je allang van school af, het is altijd goed om te blijven leren. Vandaar dat bedrijven regelmatig seminars organiseren of hun personeel op cursus stuurt. Het blijkt echter dat niet iedere werknemer daar evenveel zin in heeft. Natuurlijk gaat men vaak alsnog, maar het zou leuker zijn als ze er ook daadwerkelijk plezier in hadden. Al is het maar omdat ze er dan ook meer van zullen opsteken.

Tevens zal het ook voor u leuker zijn wanneer de betreffende lesdag wat kleurrijker is dan normaal. Vandaar dat een goochelaar of illusionist zeker van pas zou kunnen komen.

Hij of zij kan bijvoorbeeld de presentatie op een spectaculaire manier aankondigen. Hierbij worden goochelaars en een aanstekelijke manier van vertellen op een sterke manier met elkaar gecombineerd. Indien gewenst kan de goochelaar in kwestie zelfs een deel van het seminar op zich nemen.

Dit klinkt wellicht een beetje vergezocht. Want ja, hoe moet je dit voor je zien? Een goochelaar die tussen een serieuze cursus de boel probeert op te vrolijken door een paar trucs te laten zien? Toch zal het je verbazen hoe sommige goochelaars een geweldige presentatie kunnen neerzetten. Bekijk bijvoorbeeld maar de onderstaande video om een indruk te krijgen:

Deze krachtige en uitnodigende manier van presenteren kan ook op jouw cursus of seminar ingezet worden. Uiteraard geheel in overleg met de organisatie en de overige sprekers. Het is dus niet zo dat het seminar alleen nog maar om de goochelaar hoeft te draaien.

Bedankt je interesse in deze blog! Ik hoop dat hij leerzaam voor je was. Het zou natuurlijk kunnen dat de bovenstaande zaken niet op jouw situatie van toepassing zijn. Toch hoop ik dat je desondanks inspiratie hebt opgedaan. Er zijn namelijk meer mogelijkheden dan je denkt. Zo is vrijwel iedere situatie leuker te maken door er elementen van humor en verteltechnieken in te verwerken. Tenzij het om een doktersbezoek gaat misschien 😛

Meer tips omtrent goochelaars en entertainment zijn te vinden in mijn eerdere blogs. Mocht je liever persoonlijk advies willen dan mag je ook altijd een mail sturen.