Het is momenteel erg hip om allerlei themafeestjes te organiseren en de kans is groot dat binnenkort ook jij er aan zult moet geloven. Alhoewel dit natuurlijk alleen maar leuk is kan ik mezelf ook wel voorstellen dat je geen flauw idee hebt hoe je dit moet aanpakken. Gelukkig ben ik er als goochelaar om je te helpen.

Want wat dacht je bijvoorbeeld van een magisch bedrijfsfeest waarbij je gasten in verwondering worden achtergelaten? Dit klinkt misschien allemaal erg ingewikkeld, maar valt in de praktijk eigenlijk wel mee.

Dit omdat wanneer je een goochelaar om hulp vraagt hij of zij je vaak heel makkelijk vooruit kan helpen. Niet alleen kan deze een show opvoeren, maar je ook adviseren als het gaat om het thema.

5 redenen die een goochelaar magisch maken

Aangezien een goochelaar zoveel meerwaarde voor jouw feest kan hebben wil ik hieronder 5 voordelen uitlichten van zijn of haar medewerking. Daarnaast krijg je als afsluiter nog enkele tips die van pas komen als je er eentje gaat boeken.

1. Het is uniek

Kijk, iedereen heeft weleens een goochelaar op televisie gezien, dus in dat opzicht is het dus misschien niet heel nieuw. Al is het aantal mensen dat een persoonlijke optreden van dichtbij heeft meegemaakt waarschijnlijk aanzienlijk kleiner.

Vandaar dat het een sterke aanrader is om je gasten zo’n prachtige ervaring te geven. Een sympathieke goochelaar die voor een intiem gezelschap een show bedenkt en mensen erbij betrekt staat namelijk garant voor een topavond.

2. Goochelshows zijn vaak interactief

Je kent goochelaars misschien wel van die televisieprogramma’s waarin ze voor een grote zaal hun show opvoeren. Ondanks dat er weleens iemand uit het publiek wordt gehaald wordt de rest van de zaal echter niet persoonlijk bij het optreden betrokken.

Als je echter zelf een goochelaar inhuurt dan is de show vrijwel altijd interactief. Dit houdt in dat je gasten er actief bij worden betrokken. Niet alleen mogen ze soms assisteren, maar er is ook ruimte voor grapjes en andere spontaniteit.

Een goede goochelaar voelt daarbij wel aan welke gasten liever rustig toekijken en zal deze dan ook met rust laten. Zo voorkomt hij of zij dat er mensen zijn die het gevoel krijgen dat er druk op hun gezet wordt.

Daarnaast is het natuurlijk altijd mogelijk om dit soort zaken vooraf te bespreken. Mocht jij liever een rustigere show hebben waarbij het publiek gewoon mag toekijken dan kan dit natuurlijk ook geregeld worden.

3. Het is gezellig

Je zou zeggen dat de gezelligheid op een bedrijfsfeest of borrel vanzelf wel goed zal komen. Dit is helaas echter niet altijd het geval. Met name wanneer je personeelsleden elkaar nog niet zo goed kennen duurt het soms even voordat de sfeer erin komt. In het ergste geval wordt het misschien zelfs een vrij saaie avond.

Een gangmaker is daarom eigenlijk geen overbodige luxe. De vraag is alleen, hoe regel je zo iemand? Want ja, je kunt moeilijk een onbekende moppen laten gaan tappen.

Tenzij je natuurlijk gebruik maakt van een goede entertainer. Deze kan namelijk ook buiten zijn of haar optreden de sfeer een flinke boost geven. Dit door hier en daar wat vrijblijvende praatjes met mensen aan te gaan. Mensen aan elkaar voorstellen behoort daarbij ook tot de mogelijkheden.

Daarnaast is ook het optreden zelf natuurlijk een goede bron van gespreksstof voor de gasten. Ook goochelaars zijn er vaak erg goed in om op deze manier de sfeer te verhogen.

4. Er kan ingespeeld worden op het thema

Of je het nou leuk vind of niet, maar themafeesten zijn tegenwoordig ”in”. Natuurlijk betekent dat niet dat jij er perse wat mee hoeft te doen, al willen je mede-organisatoren dit misschien wel. Gelukkig kan een goochelaar je ook op dit gebied ondersteuning bieden.

Allereerst is het mogelijk om advies te vragen. De meeste goochelaars hebben namelijk al flink wat ervaring met dergelijke feesten, dus zijn daarom instaat om ook die van jou tot een succes te kunnen maken.

Mocht je echter al een bepaald thema hebben dan kun je een goochelaar of illusionist natuurlijk ook vragen of deze daarop zou willen inspelen. In de meeste gevallen staat deze daar zeker voor open.

5. Het is erg leuk

Buiten de bovenstaande voordelen om zijn goochelaars ook gewoon heel erg leuk. Dit klinkt misschien arrogant om over mijn eigen vak te zeggen, maar ik heb niet voor niets hiervoor gekozen.

Daarbij krijg ik eigenlijk allemaal maar positieve reacties van mijn gasten en hoor ik soortgelijke geluiden van mijn collega’s. Dit wijst erop dat vrijwel iedereen enthousiast is over goocheloptredens. Reden genoeg voor jou om het ook eens een kans te geven. In het ergste geval heb je er weer een ervaring bij.

Waar moet je opletten bij het boeken van een goochelaar?

Veel mensen vragen ze nog wel af waarop ze moeten letten bij het boeken van een goochelartiest. Vandaar dat ik de drie belangrijkste punten voor je zal opnoemen:

Ervaring van de goochelaar

Niet iedere goochelaar heeft evenveel ervaring. Alhoewel dit natuurlijk niet erg is, kan ik niet aanraden om een goochelaar te boeken die nog maar niet begonnen is. Dit omdat beginners vaak nog niet zo goed weten hoe ze met het publiek moeten omgaan. Ze hebben in de meeste gevallen namelijk alleen ervaring met optredens voor vrienden en familie en zijn niet ingespeeld op andere gezelschappen.

Een ervaren goochelaar weet daarentegen hoe verschillende doelgroepen aangesproken moeten worden en raakt niet snel van slag als het publiek een beetje anders is dan hij of zij gewend is.

Soorten optredens

Iedere goochelaar of illusionist heeft een eigen specialiteit en daarnaast misschien ook dingen waar hij of zij wat minder goed in is. Dit laatste is niet erg, maar zorg er wel voor dat de goochelaar die je boekt voldoende affiniteit heeft met het soort optreden dat jij wilt.

Reiskosten

Niet iedere goochelaar woont om de hoek. Dit is gezien veel goochelartiesten bereidt zijn om te reizen misschien in principe niet erg, maar let wel op de reiskosten. Deze kunnen namelijk flink oplopen als de artiest een kwestie lang moet rijden om bij de feestlocatie te komen.

Er zijn echter heel af en toe ook goochelaars die geen reiskosten in rekening brengen. Zoals bijvoorbeeld ikzelf.

Extra tips

Wil jij jouw gasten ook in verwondering achterlaten? Neem dan nu vrijblijvend contact met me op. Mocht je liever eerst wat extra informatie willen dan kan ik aanraden mijn andere blogs eens te lezen.