Alhoewel het programma al meer dan 10 jaar op televisie is wordt Holland’s Got Talent nog steeds veel bekeken. Het was in 2018 een jaartje van de buis, maar kwam onlangs weer terug. Dit keer met Paul de Leeuw als nieuw jurylid. Daarnaast zitten ook Chantal, Angela en Dan weer klaar om de acts te beoordelen.

Het programma is niet alleen vermakelijk, maar soms ook eens erg leerzaam. Je ziet namelijk hoe zowel het publiek als de jury reageert op verschillende soorten artiesten. Het is hierdoor mogelijk om meer inzicht te krijgen in wat wel of niet aanslaat.

Goochelaar Holland’s Got Talent

Persoonlijk vind ik het vooral leuk wanneer er goochelacts worden opgevoerd. Dit omdat het natuurlijk mijn eigen vakgebied is en het altijd interessant kan zijn om gelijkgestemden te zien optreden. Veelal zijn het acts van directe collega’s van mij.

Ik was daarom ook aangenaam verrast toen er in de eerste aflevering maar liefst twee goochelaars in de show te zien waren. Het ging hier om Evert van Asselt en Magic Mike, welke allebei auditie kwamen doen.

Evert van Asselt

De act van Evert was vrij energiek en begon met een truc die ervoor zorgde dat veel mensen (heel toepasselijk) op het puntje van hun stoel kwamen te zitten. Daarna deed hij nog een act met een grote ballon waar hij zelf uiteindelijk volledig in verdween. Het was een bijzondere act en zag er spectaculair uit!

Ondanks dat de jury vond dat Evert potentie had waren ze van mening dat deze act niet goed genoeg was. Paul de Leeuw was dan ook de enige die hem een ‘’ja’’ gaf.

Magic Mike

Als tweede kwam Magic Mike. Hij deed enkele trucs onder de neus van de jury waarbij hij uiteindelijk een mooie voorspelling deed die op een fles champagne te lezen was die de gehele tijd al op het desk stond bij de jury. In eerste instantie wisten ze niet wat ze ervan moesten denken, maar de uitkomst wist iedereen te verbazen. Mike kreeg daarom ook 4 keer een ‘’ja’’ te horen en mag door naar de volgende ronde.

Natuurlijk is het niet de eerste keer dat goochelaars meededen, maar deze personen zijn geen onbekenden van me. Beide heren zijn lid van Gonga, de goochelvereniging waar ikzelf ook lid van ben. Het is daarom extra leuk om hen in actie te zien.

Miki

Het alter ego van collega Mike Walther. Miki deed een creepy act waarbij hij zonder te spreken de jury angst wist aan te jagen door middel van zijn uitstraling, non verbale communicatie maar ook met zijn act met een stanleymesje die verstopt zat in een van de papiertjes in een schaal. Miki is door naar de volgende ronde ondanks een rood kruis van Chantal.

Het was echter ook niet de eerste keer dat er bekende Nederlandse illusionisten in dit programma te zien waren. In 2014 deden Tim Slaats en Marc Morelli mee. Beiden wisten de jury te verbazen met hun spectaculaire trucs.

Robin Matrixx

Robin was op zaterdag 9 februari te zien in het programma en deed enkele kaarteffecten waarbij hij de jury versteld liet staan. Een door de jury gekozen kaart bleek omgekeerd in een spel te zitten die al de gehele tijd op tafel lag. Vervolgens werd de kaart gesigneerd waarna deze op wonderbaarlijke wijze tevoorschijn kwam in een portefeuille. Robin kreeg vier keer een “ja” te horen en is dan ook door naar de volgende ronde.

Bijzonder feitje: Robin is net als ikzelf aangesloten bij Dutch Magic. Het is daarom een bijzonder moment om hem te zien.

Goochelaar Holland’s Got Talent

Mocht je zelf nu op zoek zijn naar een goochelaar voor op je feest of evenement? Of kijk je liever naar zo’n act en zou je er misschien wel eentje op je feest of bedrijfsuitje willen hebben? Dat kan natuurlijk ook! Ik ben namelijk te huren voor zowel bedrijven als particulieren. Neem gerust eens contact op om te kijken wat voor show ik voor jou en je gasten kan opvoeren.