Goochelaar inhuren: 6 dingen die je moet weten voordat je een goochelaar boekt

Een goochelaar uitnodigen voor een feest dat je gepland hebt lijkt een makkelijk actiepunt van je takenlijst. Toch is het slim om van tevoren goed na te denken over wat je precies zoekt. Dat is stukken handiger bij het maken van een draaiboek. Bovendien helpt het de goochelaar ook om te bepalen of hij over de juiste trucs beschikt om het feest tot een succes te maken én om hier een passend prijskaartje aan te hangen. Om je op weg te helpen bij het inhuren van een goochelaar lees je in deze blog de 6 dingen die je moet weten voordat je een goochelaar inhuurt.

Goochelaar inhuren: 6 dingen die je moet weten voor je een goochelaar boekt

♠ 1      Voor wie is het magisch entertainment bedoeld?

Voor een goochelaar maakt het verschil of hij optreedt voor kinderen of voor volwassenen. Sommige goochelaars bieden shows aan voor beide doelgroepen, terwijl anderen zich specifiek richten op kinderen óf volwassen. Belangrijk dus dat je een goochelaar zoekt met een act die past bij je gasten. Zelf treed ik voornamelijk alleen voor volwassenen op.

♠ 2      Podiumshow of tafelgoochelen?

Ook belangrijk bij het kiezen van de juiste goochelaar: de keuze van het soort entertainment. Als het feest en de locatie zich hier voor lenen kun je een goochelaar inhuren voor een spectaculaire podiumact.

Hierbij is het optreden van de goochelaar een duidelijk onderdeel in het programma waarvoor de gasten het publiek zijn. Voor een intiemere sfeer tijdens het evenement kun je ook een tafelgoochelaar boeken.

Daarbij begeeft de goochelaar zich tussen de gasten en laat hij hen trucs zien van heel dichtbij. Deze close-up magic zorgt voor een ontspannen setting waarbij gasten genoeg gelegenheid hebben om elkaar op te zoeken en in gesprek te gaan.

Goochelaar inhuren

 

♠ 3      Hoeveel gasten verwacht je?

De act die je kiest heeft ook te maken met het aantal gasten op je feest. Voor grotere groepen mensen ligt een podiumact misschien meer voor de hand. Toch kun je ook bij grote feesten ook zeker kiezen voor tafelgoochelen.

Maak een inschatting van het aantal te verwachten gasten, wanneer deze binnenkomen en tot wanneer het feest of evenement duurt. De goochelaar kan je uitstekend helpen met het inschatten van de beste act alsmede de tijdsduur van zijn optreden.

♠ 4      Welk entertainment is er nog meer voor het evenement geboekt?

Misschien dat je al afspraken hebt met een DJ of band om het feest van goede muziek te voorzien. Leuk! Maar een goochelaar op laten treden tussen de mensen terwijl de muziek helemaal open staat is een minder goed idee, je gasten kunnen deze dan nauwelijks verstaan.

Overleg met de verschillende entertainers en maak afspraken over het programma . Zo weten de goochelaar, de band en eventuele andere entertainers precies waar zij aan toe zijn.

♠ 5      Hoe lang duurt het optreden van een goochelaar?

Ieder feest en evenement is anders. Hoe lang een goochelaar optreedt hangt helemaal af van de wensen van de organisator. Meestal boeken mensen een goochelaar voor een optreden van twee uur, is de groep groter of kleiner kan de tijdsduur daarop aangepast worden.

Veel gekozen momenten voor het optreden van een goochelaar zijn na het eten, tussen de borrel en het diner of aan het begin van de feestavond. Twijfel je over wat het beste past in je programma?

Overleg dan met de goochelaar die je zou willen inhuren.

♠ 6       Waar wordt het feest gevierd?

Het helpt een goochelaar enorm als je kunt aangeven wat de locatie van het feest is. Wordt het feest binnen of buiten gevierd? Welke faciliteiten zijn er op de locatie aanwezig? Is er ruimte voor een podiumact?

Zijn er wel of geen tafels voor trucs tijdens close-up magic? Zomaar een paar vragen die een goochelaar je zou kunnen stellen tijdens het voorbereiden van zijn show. Word het feest buiten gehouden? Zorg dan voor een back-up plan bij onverwachts slecht weer.

Kun je al deze vragen beantwoorden, dan is het tijd om een goochelaar in te huren. Voor meer informatie en het stellen van vragen mag je ook altijd contact opnemen. Samen kunnen we kijken welke act het beste past bij het feest dat je aan het organiseren bent. Ik kijk ernaar uit om er voor je gasten een onvergetelijke middag/avond van te maken.