Goochelaars ontmaskerd: het geheim achter de grote trucs

Kijkend naar een goocheltruc denk je toch al gauw: “Hoe doet de goochelaar dat?”. We laten ons verrassen en verbazen, maar zijn ondertussen zo benieuwd hoe een goochelaar datgene voor elkaar krijgt dat voor ons als toeschouwers zo onmogelijk lijkt.

Dat dit verlangen een wereldwijd fenomeen is, blijkt wel uit het succes van het televisieprogramma Goochelaars Ontmaskerd. Een show vol onthullingen van goocheltrucs en illusionisten.

Goochelaars Ontmaskerd een wereldwijd succes

De Engelse titel voor het programma Goochelaars Ontmaskerd is ‘Breaking the magician’s code: Magic’s biggest secrets finally revealed’. Het programma werd opgenomen in een Amerikaans pakhuis en voor het eerst uitgezonden in 1997.

Deze tv-show, waarin gemaskerde illusionist Valentino trucs onthulde, werd in de jaren daarna uitgezonden in veel verschillende landen, waaronder: Japan, Brazilië, België, Frankrijk en Nederland.

goochelaars ontmaskerd

Drie series Goochelaars Ontmaskerd met gemaskerd illusionist Valentino

In de eerste serie Goochelaars Ontmaskerd werden in vier afleveringen ruim 40 trucs bekeken, zoals: verdwijnende duiven, het ontsnappen uit een watertank en de illusie van zwevende voorwerpen.

Een tweede serie Goochelaars Ontmaskerd bestond uit 3 speciale afleveringen. Twee goochelaars onthulden een aantal trucs én de geheimen van zogenaamde paragnosten werden onthuld. Wie denkt dat deze paragnosten werkelijk bovennatuurlijke krachten bezitten, weet na deze special van Goochelaars Ontmaskerd wel beter!

Tien jaar later keerde gemaskerde illusionist Valentino terug voor een derde serie afleveringen Goochelaars Ontmaskerd. In 2008 werden hiervoor 13 nieuwe afleveringen opgenomen. Dit seizoen werden de geheimen van meer dan 100 goocheltrucs onthuld.

Goochelaars Ontmaskerd op de Nederlandse televisie

Ook op de Nederlandse televisie is Goochelaars Ontmaskerd een groot succes. Verschillende keren zonden o.a. SBS6, Veronica en RTL 5 de series met gemaskerd illusionist Valentino uit, om het Nederlandse publiek het geheim achter de grote trucs te laten zien.

Laat je verbazen door nieuwe trucs

Nieuwsgierig? Ook online zijn veel afleveringen terug te vinden via YouTube. Na het kijken van de shows ben je uiteraard wel een paar illusies armer, maar het blijft fascinerend.

Het leuke van het uitdenken van goocheltrucs en deze zo perfectioneren dat er een speciaal televisieprogramma voor nodig is om te laten zien hoe het in elkaar zit is een vak apart.

Shows als deze zijn voor goochelaars en illusionisten reden te meer om telkens met nieuwe trucs te komen die het publiek nog nooit heeft gezien. Want het ‘net niet’ weten hoe een truc in elkaar steekt, maakt het kijken naar goochelaars en illusionisten nu juist zo leuk.

Wil jij ook eens weten hoe het is om zelf een goocheltruc te vertonen? Lees dan hier eens meer over een workshop goochelen >>>>