Goochelen op TV

Goochelen is tegenwoordig trendy om te noemen. Onder de meeste jongeren dan. Zeker als je kijkt naar de hoeveelheid TV programma’s die momenteel op TV zijn met vele bekende goochelaars die de meest waanzinnige trucs laten zien.

Goochelen op TV

David Blaine is jaren geleden begonnen met het neerzetten van een nieuwe variant op het klassieke goochelen, namelijk street magic. Dynamo heeft enkele jaren geleden het grote publiek gewonnen en heeft deze nieuwe variant van goochelen verder op de kaart gezet. Tegenwoordig kan Dynamo zich scharen onder ’s werelds super artiesten. Inmiddels hebben we in ons eigen land ook een aantal namen die de afgelopen maanden op TV zijn geweest.

Goochelen op tv

Goochelen op TV met Nederlandse goochelaars

Zo hebben we hier in Nederland momenteel verschillende programma’s lopen met fantastische collega’s die de mooiste dingen laten zien:

Streetmagic, met Rob en Emiel, ook bekend van de Uri Geller show en hun eigen verschillende shows waarmee zij in theaters door heel Nederland heen gaan

De Magische Winkel, hierin komen de beste Nederlandse goochelaars voorbij die jonge goochelaars nieuwe trucs leren

De Wonderschool van Wardo Wonder, met collega en clubgenoot Niels Houtepen, een erg mooi programma gericht op kinderen

Mindf*ck met Victor Minds, misschien wel het meest succesvolle goochelprogramma van de afgelopen tijd waarin Victor je meeneemt met diverse mindfucks en experimenten op straat

It’s a kind of Magic met collega Steve Carlin waarin deze diverse bekende en onbekende Nederlanders voor de gek houd met diverse magische trucs.

Zoals je leest is er genoeg te zien op televisie als het om goochelen gaat. Ik heb hier dan enkel en alleen de goochelaars uit eigen land genoemd maar als je verder kijkt kom je nog diverse andere namen tegen welke bijvoorbeeld op Discovery te zien zijn zoals Dynamo, DMX, Troy en vele anderen.

Populariteit

Goochelen populair? Daar lijkt het wel op gezien de hoeveelheid programma’s die er momenteel zijn. Er zijn veel jongeren bezig met allerlei goocheltrucs te leren en de shows van de diverse collega’s die in de theaters staan zitten dan ook steeds voller en ook steeds vaker met kinderen die geïnteresseerd zijn in goochelen. Overigens zijn het niet altijd en alleen de kinderen, het is iets van alle leeftijden, van jong tot oud die besmet raken met het goochelvirus.

Omgeving

Ik merk het ook in mijn omgeving waar mensen weten dat ik goochelaar ben. Zij vragen dan vaak of ik een bepaalde truc ook ken die zij op televisie hebben gezien. Zodra ik ze dan waar laat zien krijg ik altijd erg mooie reacties zoals; “dit is beter dan op tv” tot aan “ik dacht dat het videotrucage was, maar het kan echt”. Een mooier compliment kun je als goochelaar op zo’n moment dan ook niet krijgen.

Optredens

Zelf geniet ik enorm van de populariteit van het goochelen, hierdoor zien wij als goochelaars het werk alleen maar toenemen en krijgen we steeds vaker en steeds meer boekingen om op feesten, bruiloften, recepties, jubilea en voor bedrijven te komen goochelen.

Wil jij ook eens een goochelaar van dichtbij meemaken? Kijk dan hier even verder>>>