The Illusionists is een grootse en meeslepende goochelshow waaraan verschillende illusionisten van over de hele wereld meedoen. De eerste show vond plaats op 12 februari 2012 in Sydney, Australië. De show werd de bestverkopende ‘magic show’ ooit op Broadway, en heeft al meer dan 25 verschillende landen en 200 verschillende steden aangedaan. Nu, een kleine vijf jaar later, was de show ook in Nederland te bewonderen. Hoog tijd voor mij om deze hoog aangeprezen goochelshow eens met eigen ogen te bekijken.

The Illusionists in AFAS Live

The Illusionists was te zien in AFAS Live (voorheen de Heineken Music Hall) in Amsterdam. De enorme zaal was helemaal uitverkocht. Er deed een flinke cast mee aan de show, die per land en per werelddeel wisselt. Zo is geen enkele show hetzelfde, en lukt het The Illusionists al vijf jaar om populair en vernieuwend te blijven. De verschillende illusionisten die meedoen hebben ieder een heel andere specialiteit. Iets dat eigenlijk heel positief klinkt, maar ik vond het jammer dat goed te merken was dat ieder zijn eigen specialiteit heeft. Iedereen deed z’n ding en dat was natuurlijk erg indrukwekkend, maar er was geen duidelijke verhaallijn, waardoor de acts helaas een beetje langs elkaar heen liepen.

Illusionists

De cast

De cast bestond bij de show waar ik aanwezig was uit Luis de Matos (de meestergoochelaar), Ben Blaque (de scherpschutter), James More (de misleider), Krendl (de ontsnappingskoning), Yu Ho-Jin (de vingervlugge), Raymond Crowe (meester van het ongewone), en de Franse Enzo (de ongrijpbare). Vooral Luis de Matos, Raymond Crowe, en Yu Ho-Jin waren erg goed. Raymond Crowe deed een truc waarbij hij een jasje liet zweven, wat heel indrukwekkend was. Yu Ho-Jin liet op zijn beurt zijn wereldact waarmee hij kampioen werd. De rest van de cast lag qua niveau helaas wat achter op deze drie toppers.

Live muziek

De show geeft een enorm goed beeld van het goochelvak, waardoor het niet alleen voor goochelaars leuk is om naar te kijken, maar ook de nieuwsgierige goochelaars in spé onder ons. Er zat dan ook een enorm divers publiek in de zaal: van opa’s en oma’s met hun kleinkinderen tot aan collega goochelaars die hun ogen uitkeken. Een show is natuurlijk ook niets zonder het geluid, en dat was tijdens The Illusionists bovengemiddeld goed! De muziek was live, wat de show zeker een extra dimensie gaf. Al met al was het een enorm vermakelijke show, en is het knap dat zij al vijf jaar de hele wereld hiermee bereizen.

Wil jij nu ook eens een illusionist van dichtbij meemaken? Kijk dan eens verder op deze pagina>>>