Als je op deze site bent dan is de kans best wel groot dat je interesse hebt om een goochelaar te huren. Desondanks kun je jezelf misschien maar amper een voorstelling maken van hoe dit nou eigenlijk in zijn werk gaat. Komt de goochelaar even een showtje doen en tovert hij of zij zich daarna weer weg?

Er zijn nogal wat onduidelijkheden omtrent mijn vakgebied. In deze blog zal ik het proces kort toelichten en enkele misverstanden en vooroordelen uit de wereld helpen.

Voordat je een goochelaar kunt boeken, moet je er natuurlijk eerst eentje vinden. De meeste mensen doen dit via internet. Wanneer je een goochelaar op het oog hebt dan is het noodzakelijk om er contact mee op te nemen.

Als het goed is mag je een goochelaar altijd eerst vrijblijvend bellen of mailen (mij in ieder geval wel). Vanuit hier kun je samen overleggen of de betreffende artiest wel wat voor jou is. Ik adviseer vooraf dat je een goochelaar gaat huren om ook eerst even naar de foto’s en/of video’s van de betreffende artiest te kijken. Dit om een betere indruk te krijgen.

Als je hebt besloten met de goochelaar in zee te willen gaan dan kun je een prijsafspraak maken en vervolgens een datum inplannen. De meeste goochelaars hebben hun prijzen vooraf al op de site staan, maar het kan natuurlijk nooit geen kwaad om hier nog eens over te beginnen. Je kunt zo onverwachte verassingen voorkomen.

Als de betreffende dag aangebroken is komt de goochelaar op het gewenste tijdstip aan. In sommige gevallen moet hij of zij nog eerst het een en ander voorbereiden. Al komt het ook voor dat de goochelaar vrijwel gelijk aan de slag kan. Het ligt altijd aan het type show en wat voor soort evenement je organiseert. Uiteraard zijn ook dit zaken welke jullie vooraf zullen bespreken.

Dit was in het kort hoe een goochelaar huren in zijn werk gaat. Meer informatie omtrent goochelen en goochelaars vindt je in mijn goochelgids.