Denk jij er weleens over om een goochelaar in te huren voor jouw feestje of evenement? Waarschijnlijk wel, anders zou je deze blog niet lezen. Er is een groot aanbod van artiesten beschikbaar, maar misschien wil je er het liefste eentje die bij jou in de buurt gevestigd is.

In deze blog geef ik je tips over hoe je een goochelaar in regio Brabant kunt vinden en hoe je daaruit het beste een keuze kunt maken. Dit kan je niet alleen een hoop tijd besparen, maar ook een teleurstelling voorkomen. Wat uiteindelijk zal zorgen voor een geslaagde bruiloft of bedrijfsfeest!

1. Afstand zegt niet alles

Je voorkeur ligt waarschijnlijk bij een lokale artiest, maar dat is echter niet altijd even belangrijk. Er zijn namelijk genoeg artiesten die er geen probleem mee hebben om te reizen voor een optreden. Alhoewel ze vaak wel om een reisvergoeding vragen.

Ikzelf vind het geen probleem om naar andere steden af te reizen en reken daarvoor geen extra kosten. Toch denkt niet iedere Brabantse goochelaar er zo over. Het is daarom belangrijk om van tevoren goede afspraken te maken.

2. Google goochelaars

Een van de beste manieren om producten of diensten te vinden blijft natuurlijk Google. Dat geldt dus ook voor goochelaars en illusionisten. Je zou Brabant (of een andere provincie) als extra zoekterm kunnen gebruiken, maar dat is niet eens nodig. Mocht je jezelf toch op Brabant willen focussen, overweeg dan om steden als Den Bosch, Tilburg of Breda aan je zoekactie toe te voegen.

Ik zou aanraden om zo´n 5 sites te bezoeken en daaruit een keuze te maken. Als je meer gaat zoeken dan loop je het risico dat je bezig blijft en het daardoor heel lang zal duren voordat je iemand hebt.

3. Overweeg een agentschap

Als je een artiest wil inhuren dan kan dat soms het beste bij een evenementenbureau of agentschap. Zij hebben vaak een ruime keuze en kunnen je indien nodig adviseren. Dat advies kan jou weer helpen met het maken van een keuze. Het is dus slim om hier gebruik van te maken.

In de wereld van het goochelen heb je Dutch Magic. Zij hebben een breed netwerk van goochelaars welke allemaal kwaliteit leveren. Dus als je bij hen boekt, zit je altijd goed. Daarnaast kunnen zij je altijd van aanvullende informatie voorzien. Je kunt hun website hier vinden.

4. Kijk naar de mogelijkheden

Dit spreekt een beetje voor zich, al is het natuurlijk wel belangrijk. Iedere goochelartiest in Brabant heeft een ander aanbod aan shows. De één doet veel aan tafelgoochelen en de ander is meer van de kaarttrucjes. Alhoewel ze allemaal interessant zijn, is de ene wellicht meer geschikt voor jouw publiek dan de andere. Het is daarom belangrijk om hier meer over te weten.

Ook zijn er artiesten die een workshop goochelen geven, wat toch weer heel anders is dan een reguliere show. Ik merk namelijk zelf dat er vaak verrast gereageerd op de workshops, die ik zelf dus ook geef. Wat mij betreft dus een echte aanrader voor als je een goochelaar wilt inhuren.

Veel mogelijkheden dus. Het is aan jou om te bepalen wat je precies wilt. Als je er zelf niet uitkomt kun je altijd nog een mail sturen aan de betreffende artiest. De meeste zijn altijd bereid om je vrijblijvend te adviseren.

In dit geval zou je wederom gebruik kunnen maken van het eerder genoemde Dutch Magic. Hier is namelijk uitgebreide informatie te vinden over de verschillende soorten van goochelen. Tevens zie je meteen welke goochelaars de betreffende acts aanbieden. Wat mij betreft de ideale informatie voor iedereen die een goochelaar zou willen inhuren.

5. Bekijk video´s van de goochelaar

Een goochelaar inhuren? Zorg dat je alvast een eerste indruk krijgt. In sommige gevallen hebben goochelaars video´s op hun website staan. Alhoewel het in de meeste gevallen niet om hele shows gaat, kun je alvast een goede indruk krijgen.

Zelfs als je geen trucs ziet, kun je wel wat meekrijgen van zijn of haar uitstraling en houding. Dit zegt vaak al veel over de shows die hij of zij geeft.

Goochelaar inhuren

Heeft de goochelaar geen video’s op zijn of haar website staan? Dan hoeft dit echter nog niet te betekenen de betreffende artiest niet goed is. Het is alleen wel een stuk lastiger om een goede indruk te krijgen. Toch kunnen foto’s ook al een goed hulpmiddel zijn. Daarnaast kun je ook altijd vragen om referenties of beeldmateriaal.

6. Neem alvast contact op

Het is vaak ook een mogelijkheid om alvast contact met de betreffende artiest op te nemen. Dit besprak ik ook al bij punt 4.

Stuur de goochelaar een mailtje met je wensen en budget en vraag wat hij of zij voor je zou kunnen doen. Bellen kan natuurlijk ook, maar dat ligt puur aan je voorkeuren. Je zou soms zelfs ook met de betreffende persoon kunnen afspreken, maar dat is misschien niet handig. Tenzij de goochelaar net als jij in Brabant woont.

Wanneer je van tevoren al even contact hebt krijg je al een goede indruk van wat je zou kunnen verwachten. Mail gerust meerdere personen, zodat je hierdoor een goede vergelijking kunt maken. Daarnaast is het altijd slim om de betreffende goochelaar nadrukkelijk om advies te vragen en niet alleen meer informatie.

7. Een goochelaar inhuren

Nadat je al de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd zou het leuk zijn wanneer je ook daadwerkelijk een goochelaar gaat inhuren. Je zult dan ervaren hoe het is om een goochelshow mee te maken. Wat mij betreft een ervaring om niet snel te vergeten.

Zoals ik eerder al vermelden is deze blog gericht op mensen in Brabant, maar in principe zou je deze tips overal kunnen toepassen. Dus of je nou in Limburg, Drenthe of Friesland woont, goochelaars zitten bijna overal. En anders kunnen ze zich altijd nog naar jouw locatie toveren.

Ben jij nog aan het twijfelen en wil je weten waarom het nou precies zo’n goed idee is om een goochelaar in te huren? Dan zou ik deze blog sterk aanraden. Hierin vertel ik precies wat er zo leuk is aan goochelshows en waarom jij er ook een zou moeten meemaken.