Je bruiloft is natuurlijk een belangrijke dag die je perfect geregeld wilt hebben. Daar komt echter nogal wat bij kijken. Naast een mooie jurk, fotografie en muziek zullen ook de gasten vermaakt moeten worden. Een verrassende manier om dit te doen is door een goochelaar in te huren.

Een goochelaar is namelijk niet alleen leuk om naar te kijken, als je een goede hebt dan kan deze ook socializen met je gasten. Hierdoor zullen ze het sneller naar hun zin hebben en kunnen jullie gewoon ongestoord van de dag genieten. Daar komt bij dat een goochelaar vaak vrij praktisch en dynamisch is, waardoor er weinig voorbereidingen nodig zijn. Al dit soort dingen zorgen ervoor dat goochelaars verassend vaak gevraagd worden voor een trouwerij.

Heb jij ook wel interesse maar wil je eerst nog wat meer weten? In deze blog lees je precies waarom de combinatie goochelaar bruiloft goud waard is.

Origineel

Tegenwoordig heeft zo´n beetje iedere bruiloft wel een band of DJ die voor de muziek zorgt. Alhoewel dit best leuk kan zijn is het niet erg origineel en maakt het daardoor weinig indruk. Want hoe vaak heb je iemand horen zeggen: `´ik was laatst op een bruiloft en de muziek was echt goed!´´? Waarschijnlijk maar zelden. Dat ligt meestal niet zozeer aan de betreffende DJ zelf, maar meer omdat men zulke artiesten over het algemeen wel gewend zijn. Het is daardoor niet erg speciaal.

Goochelaar bruiloft

Een goochelaar is daarentegen vrij bijzonder. Men ziet het niet vaak en zal daarom aangenaam verrast worden. Niet alleen door de trucs, maar ook zijn of haar geweldige interactie met het publiek. De kans is groot dat er nog lang over de goochelact nagepraat gaat worden!

Persoonlijk

Een geluidinstallatie zal ongetwijfeld prima zijn om wat muziek te laten horen, maar erg persoonlijk is het niet. Dit in tegenstelling tot een artiest, die echt wat unieks heeft. Met name artiesten die geneigd zijn om interactie met het publiek te zoeken. Dit zal ervoor zorgen dat gasten ook daadwerkelijk bij de act betrokken worden en niet zomaar zullen afhaken. Daarnaast werkt het natuurlijk sfeer verhogend als iedereen ´´mee kan doen´´.

Indien gewenst kan de goochelaar zelfs betrokken worden bij het huwelijk zelf. Bijvoorbeeld door de ringen als het ware ‘’tevoorschijn te toveren’’. Natuurlijk zal niet iedereen hier op zitten te wachten, maar het is in ieder geval een mogelijkheid. Het is ook gewoon een optie om de goochelartiest pas later op de avond uit te nodigen. Een goede artiest zal rekening houden met jullie wensen en alleen aanwezig zijn wanneer het gewenst is.

Interactief

Zoals hierboven al te lezen is betrekt een goochelaar het publiek bij zijn of haar voorstellingen. Een interactieve voorstelling maakt meer indruk op gasten en zal daardoor ook als leuker worden ervaren. Want zeg nou zelf, als je alleen toe kunt kijken begint het al snel te vervelen. Meedoen is nou eenmaal een stuk leuker.

Een goochelartiest betrekt niet alleen de gasten bij zijn act, maar zorgt er ook voor dat ze onderling aan de praat raken, ook als ze elkaar nog niet eens zo goed kennen. De goochelact is namelijk een perfect gespreksonderwerp waar ook na afloop over doorgepraat kan worden.

Vrijblijvend

Als je de bovenstaande punten hebt gelezen dan krijg je misschien de indruk dat goochelaars altijd dominant aanwezig zullen zijn. Er wordt namelijk vaak gedacht dat goochelartiesten perse in het middelpunt van de belangstelling willen staan en daardoor continue ieders aandacht zullen opeisen. Het is begrijpelijk dat dit voor sommige mensen een struikelblok kan zijn, maar dit is een misverstand. Het is eigenlijk helemaal niet nodig om jezelf daar zorgen over te maken.

Een goochelaar kan uiteraard de hoofdact zijn, maar dit is niet perse nodig. Er zijn ook goochelaars die het prima vinden om rond te lopen en hier en daar wat mensen te vermaken. Dit zorgt ervoor dat de gasten gewoon hun ding kunnen doen en nooit het gevoel zullen krijgen dat ze wat opgedrongen wordt. Je kunt dus prima een goochelartiest inhuren zonder dat het meteen een soort goochelaar bruiloft wordt.

Gezellig

Een goede goochelaar weet naast zijn trucjes het publiek ook op andere manieren te vermaken. Bijvoorbeeld door gewoon gezellig een praatje te maken. Dit klinkt misschien nietszeggend, aangezien je zou denken dat zo’n beetje iedereen die op een bruiloft is een gesprek kan voeren.

Toch zal je ervan versteld staan wat voor gespreksvaardigheden sommige goochelaars hebben. De charme die ze voor hun act nodig hebben kunnen ze namelijk ook inzetten tijdens een praatje. Of het nou gaat om groepjes of mensen die even alleen staan, goochelartiesten passen zich makkelijk aan en gaan en beginnen zonder moeite het gesprek. Perfect om de avond  nog gezelliger te maken!

Praktisch

Naast bovengenoemde voordelen is een goochelaar ook vrij praktisch. Een band heeft bijvoorbeeld nogal wat voorbereiding nodig en neemt sowieso veel ruimte in beslag. Een goochelaar is daarentegen vrij flexibel en heeft niet zoveel plek nodig. Tevens neemt hij of zij het benodigde materiaal vaak zelf mee, wat ook weer scheelt in de voorbereidingen.

Hierdoor is een goochelaar een praktische keuze en zal ook de prijs gunstig zijn. Dit komt natuurlijk doordat goochelaars zelf ook weinig kosten maken. Tevens is een goochelaar hierdoor ook prima te combineren met een andere act, mocht je daarnaast ook muziek willen hebben. Wat wil je nog meer?

Ik hoop dat de bovenstaande redenen je overtuigd hebben. Mocht dat nog niet het geval zijn, bekijk dan eens mijn video hieronder. Uiteraard mag je mij altijd mailen voor vragen of vrijblijvend advies.

Extra Tip

Mocht jij een goochelaar op je bruiloft willen, dan is het aan te raden met het volgende rekening te houden: kies er een met ervaring. Er zullen ongetwijfeld veel mensen op internet te vinden zijn die zich als goochelaar aanbieden, maar het beste is om een ervaren artiest te kiezen. Het is daarnaast ook prettig wanneer deze persoon zich grotendeels op het goochelen focust en niet allerlei andere dingen ernaast doet, zoals zanger of acteur zijn. Niet dat er wat mis is met zangers en acteurs, maar omdat ze daardoor waarschijnlijk minder ervaring als goochelaar hebben. Meer hierover lees je in deze blog