Naast mijn liefde voor goochelen kijk ik ook graag naar films. Alhoewel ik meerdere genre’s leuk vind, ben ik vooral nieuwsgierig naar films over goochelaars. Dit omdat het natuurlijk perfect aansluit bij mijn vakgebied. Gezien het fictieve element is het vaak overdreven, maar vaak wel zeer vermakelijk.

Het blijkt echter dat films in dit genre nogal schaars zijn. Er wordt regelmatig wat bedacht rondom magie, al is goochelen zelf wat ondervertegenwoordigd. Vandaar dat ik zelf wat films bij elkaar gezocht heb. Deze titels heb ik verwerkt in een gastblog op Entertainmenthoek. Dit is een online filmmagazine dat naast nieuws en recensies ook weleens dit soort blogs plaatst. Mocht je de blog willen lezen, dan kan dit via deze link.

Films over goochelaars Dave van Gulik

De films die ik heb opgenoemd zijn zowel klassiekers als recentere films. Een daarvan is Now You See Me, een spannende thriller waarin 4 illusionisten centraal staan. Naast dat ze samen optreden plegen ze ook overvallen, die vaak door middel van een goocheltruc worden uitgevoerd. Ondanks dat er vanwege hun creatieve aanpak te weinig bewijs is, trekken ze toch de aandacht van de FBI. Hierdoor ontstaat er al snel een strijd tussen de goochelaars en justitie. De film had rollen voor onder andere Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Morgan Freeman, Isla Fisher, Dave Franco en Michael Caine.

Now You See Me was destijds een groot succes en daardoor verscheen er in 2016 ook een vervolg waarvan je hier mijn recensie kunt lezen. Naast een tweede film is er nu ook een liveshow in de maak. Hiervoor zullen vier artiesten samen het podium opgaan, waaronder Sabine van Diemen, winnares van Holland’s Got Talent en voormalig assistente van Hans Klok. Daarnaast zal er per regio een vijfde artiest meedoen, die tevens ook het geheel aan elkaar zal praten. De show gaat in 25 landen te zien zijn en begint op 12 juli in het Verenigd Koninkrijk.