Review Now You See Me 2

In 2013 was ‘ie er ineens: Now you see me. Een film over goochelen wat een doorslaand succes was. Geen stoffige film over een oude goochelaar, maar een film over The Four Horsemen, drie mannen en één vrouw die uitmuntend en zeer bedreven zijn in het uitoefenen van magische trucs. Hier mijn korte review

Review Now you see me 2

Zij breken in de film door wanneer zij in een liveshow vanuit Las Vegas een bank beroven in Parijs, onder het toeziend oog van duizenden toeschouwers. Omdat deze Franse bank daadwerkelijk geld kwijt is worden de mannen vervolgd, wat resulteert in een kat en muis spel. En nu zijn ze terug. Vanaf 31 juli 2016 zijn ze weer op het grote scherm te bewonderen met een spectaculair (al dan niet nóg spectaculairder!) vervolg.

now you see me 2

The Four Horsemen

De film duurt ruim twee uur, maar laat je hier niet door afschrikken; je zou willen dat er geen eind aan kwam. Het verhaalt verloopt lekker vlot en snel en zal geen seconde vervelen. Deze keer komt er een nieuw lid bij The Four Horsemen, Lizzy Caplan vervangt namelijk Isla Fisher vanwege haar zwangerschap. Met de toevoeging van de charmante Lula May (Lizzy Caplan) krijgt de film meteen een extra dosis humor toegevoegd.

De film heeft voor de rest sowieso een topcast: Morgan Freeman, Jesse Eisenberg en Dave Franco zijn slechts een kleine greep uit de deelnemende acteurs en actrices. Erg grappig: Daniel Radcliffe (ja, Harry Potter!) is ook van de partij, en speelt dus wederom in een film waar de magie centraal staat.

Magic Consultants

The Horsemen komen na een jaar ondergedoken te zitten weer terug bij het grote publiek met een nieuwe show. Dit verloopt echter niet zoals gepland: The horsemen worden ontvoerd, waardoor de film zich voor een groot deel in een ander land afspeelt.

Natuurlijk ga ik niet precies verklappen wat er allemaal in de film gebeurt, maar bereid je voor op veel mindfucks, onverwachte wendingen, humor, spanning, actie en sensatie. Hoewel het een film is en de acteurs geen echte goochelaars of illusionisten zijn, blijf je jezelf telkens verbazen.

De acteurs hebben overigens wél echte goochelvaardigheden beoefend, zodat zij zich zo goed mogelijk konden inleven in hun rol. David Copperfield en Keith Barry (twee grote namen in de magiewereld) fungeerden voor en tijdens de opnames als magic consultants. Zij zijn dus als het ware het brein achter alle trucs en hebben de acteurs zo goed mogelijk begeleid.

Hoewel ik dus vol lof over de film kan praten heeft het toch een klein minpuntje: zorg dat je deel één hebt gekeken, anders is het verhaal vrij moeilijk te volgen. Maar het kan sowieso geen kwaad om hem opnieuw te kijken om je geheugen weer op te frissen: dubbel zoveel plezier!

Wie Now you see me 2 nog in de bioscoop wil zien moet snel zijn: hij is tot en met woensdag 7 september te zien in de bioscoop. Lang wachten tot ‘ie uit komt op DVD hoeft niet; hij komt namelijk op 6 september 2016 al uit. Veel kijkplezier! Bedankt voor het lezen van deze Review Now you see me 2