Wil jij een originele artiest op jouw bruiloft? Iemand naast de band of DJ die ook gasten persoonlijk komt vermaken? Overweeg dan om een goochelaar in te huren. In deze blog lees je 5 redenen om dit te doen. Daarnaast heb ik ook nog een hele goede tip voor je om rekening mee te houden als je een uiteindelijk een goochelaar wilt inhuren.

Het is vrij origineel

Vrijwel iedere bruiloft heeft wel een band of DJ welke voor de muziek zorgt. Aangezien muziek erg belangrijk is op een feestje is dit bijna noodzakelijk te noemen. Het is dus inderdaad wijs te investeren in een dergelijke artiest. Toch is de kans vrij klein dat men achteraf nog wekenlang zal napraten over de DJ. Dit omdat men het eigenlijk wel gewend is. Het zou raar zijn als er geen DJ of band was, maar je scoort geen pluspunten als die er wel is.

Vandaar dat het leuk zou zijn als je daarnaast nog een andere artiest hebt die het publiek vermaakt. Iemand die zowel een leuke show geeft als goed met mensen om kan gaan.

Een goochelaar past perfect in dat profiel. Naast dat deze een leuke show geeft en het publiek vermaakt is het een originele act. Want zeg nou zelf, hoe vaak zie een goochelaar op een bruiloft? Waarschijnlijk niet veel. De kans is daarom groot dat je met een goochelaar veel indruk op je gasten zult maken.

2. Je maakt het persoonlijk

Naast dat een goochelaar huren origineel is, kan het ook heel persoonlijk zijn. Waar een DJ vaak enkel muziek afspeelt, maakt een goochelaar ook echt contact met het publiek. Natuurlijk zullen er ook enkele muzikanten zijn die dat doen, maar bij een goochelaar is dat vrijwel zeker het geval. Hierdoor voelen je gasten zich meer bij de act betrokken en zullen ze minder snel afhaken.

In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om de goochelaar een belangrijke taak te geven. Dit kan bijvoorbeeld door hem of haar de ringen  ‘’tevoorschijn te laten komen” door middel van een truc. Uiteraard gebeuren deze dingen alleen in overleg en als jullie ze willen. Voel je vooral niks verplicht.

3. Het is interactief

Het werd hierboven al genoemd. Een goede goochelaar betrekt zijn of haar publiek bij de voorstellingen. Dit betekent dat er contact gezocht wordt met het publiek en mensen soms zelfs kunnen assisteren bij een trucje. Dit maakt het interactief en een stuk leuker om bij te wonen. Meedoen is in de meeste gevallen namelijk leuker dan kijken.

Naast dat mensen bij de show betrokken worden, is de kans ook groot dat ze onderling meer zullen gaan praten. Een goochelact kan namelijk veel losmaken waardoor men aan de praat raakt. Zelfs wanneer ze elkaar eigenlijk nog helemaal niet zo goed kennen. Ideaal dus om de sfeer te verhogen.

4. Naast interactief is het ook vrijblijvend.

Wanneer je de eerdergenoemde punten leest is de kans groot dat je denkt dat goochelaars heel ”aanwezig” zullen zijn. Wat voor sommige mensen niet prettig is, omdat ze liever niet hebben dat er continue iemand de aandacht opeist. Dit hoeft echter geen probleem te zijn.

Niet iedere goochelaar is heel dominant aanwezig en al zijn ze dat wel, je kunt altijd vooraf aangeven dat het wat minder mag. Dit is helemaal niet raar om aan te geven, want een goede goochelartiest houdt namelijk graag rekening met jouw wensen en voorkeuren.

Goochelaar bruiloft

Daarnaast hoeft een goochelaar niet perse de hoofdact van de avond te zijn. Een goochelaarartiest kan ook gewoon rondlopen en zich hier en daar bij een groepje aansluiten om wat trucs te laten zien. Of alleen voor een uurtje aanwezig zijn en daarna weer weggaan. Het is dus zeker mogelijk om gebruik te maken van een goochelaars zonder dat het meteen een complete goochelaar bruiloft wordt.

5. Het is super gezellig

Goede goochelartiesten kunnen naast het opvoeren van trucjes ook nog andere dingen, zoals bijvoorbeeld het publiek vermaken. Niet alleen tijdens hun act, maar ook erna. Bijvoorbeeld door wat gesprekjes met gasten aan te knopen.

In sommige gevallen zijn goochelaars ware entertainers met zeer sterke communicatievaardigheden. Deze kunnen ze vaak ook inzetten om gewoon even gezellig te kletsen met je bezoekers. Niet perse op een dominante manier waardoor het meteen een soort goochelaar bruiloft wordt, maar door hier en daar wat mensen aan te spreken. Ook dit kan natuurlijk vooraf met de betreffende goochelartiest doorgesproken worden.

5. Goochelaars zijn over het algemeen heel praktisch

Een ander puntje is het feit dat goochelaars over het algemeen heel praktisch zijn. Ze hebben meestal niet veel ruimte en voorbereiding nodig. Een band of DJ moet bijvoorbeeld opbouwen en vereisen dat er een podium staat. Bij een goochelaar is dat niet aan de orde. Natuurlijk werken goochelartiesten soms ook graag met een podium, maar het hoeft niet perse. Daarnaast wordt het benodigde materiaal vaak zelf meegenomen, wat ook voor scheelt in de voorbereidingen.

Dit soort handige voordelen zullen er ook voor zorgen dat de prijs laag kan blijven. Dit vanwege het feit dat goochelaars vaak niet zoveel kosten maken. Ook is het hierdoor makkelijk om de goochelartiest te combineren met een band, DJ of andere artiest.

Bonus tip:

Voordat je een goochelaar boekt is het belangrijk om met één ding rekening te houden. Probeer voor een artiest te gaan die al wat ervaring heeft. Er zijn genoeg mensen welke goochelacts aanbieden, maar ze zijn lang niet allemaal even goed. In sommige gevallen omdat ze zich op meerdere acts focussen naast het goochelen. Dit is lekker veelzijdig, maar hierdoor hebben ze vaak minder tijd gehad om het goochelen te oefenen. Wat ervoor zorgt dat zijn of haar goochelvaardigheden niet optimaal zijn. Wat jij als klant soms terug kunt zien in de act die deze persoon zal opvoeren. Kies als het kan voor een wat meer ervaren goochelaar!

Hopelijk hebben de bovenstaande tips je overtuigd dat de combinatie goochelaar bruiloft geweldig is. Het is zoals hierboven al genoemd een originele keuze welke daarnaast ook nog gezellig en vrij praktisch is. Wat wil je nog meer? Meer informatie is te verkrijgen door contact op te nemen. Dus twijfel je nog? Stuur gewoon eens een mailtje!