Onlangs gebeurde er in het programma Britain’s Got Talent iets dat de nachtmerrie van iedere illusionist is. Er waren namelijk mensen die de truc doorhadden. In deze blog zal ik dit voorval wat meer toelichten.

Naast dat er alsmaar talentshows bijkomen krijgen bestaande programma’s ook vaak nog een extra seizoen. Ondanks dat het daarom voor veel mensen allemaal een beetje teveel wordt komen er af en toe toch noemenswaardige acts in voor. Zoals bijvoorbeeld goochelaars.

Holland’s Got Talent had dit jaar onder andere optredens van Evert van Asselt, Magic Mike, Robin Matrixx en Miki Dark. Vandaar dat ik er een korte blog eraan heb gewijd.

Ook Britain’s Got Talent had dit jaar enkele goochelartiesten. Naast de Nederlandse entertainer Niels Harder was er ook Ben Hart, welke het tot de finale wist te schoppen. Daar liep het echter niet zoals gehoopt.

Goochelaar ontmaskerd

Na afloop van de act waren er namelijk enkele kijkers die zijn truc leken te doorzien. Het doel was om een pak speelkaarten alsmaar kleiner te laten worden, totdat er uiteindelijk alleen nog maar stof over zou zijn. Dit ging goed, al bleken er meerderde mensen te zijn die zagen dat Ben zijn hand steeds in zijn zak stak.

Ben gaf zelf aan dat deze truc een van de eerste dingen was welke hij van zijn opa leerde. Hij voerde de illusie overigens erg goed uit, maar toch waren er mensen die doorkregen hoe hij dit deed. Hieronder kun je de video zelf bekijken:

Uiteindelijk werd Ben derde en won de 89-jarige Colin Thackery door een lied te zingen. Alhoewel zijn act ook erg sterk was focus ik mezelf natuurlijk liever op de goochelaars. De vraag blijft namelijk, hoe heeft het kunnen gebeuren dat Ben’s act doorzien werd? Heeft het met slordigheid te maken of had hij gewoon pech? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat die opmerkelijke kijkers mensen waren die veel affiniteit met goochelen hadden…

Persoonlijk denk ik echter dat dit soort zaken gewoon een beetje het nadeel van het internet zijn. Als mensen de mogelijkheid hebben om video’s te pauzeren en keer op keer opnieuw te bekijken dan is er nou de een kans dat ze doorkrijgen hoe een truc in elkaar zit. Al zal dat in de meeste gevallen toch best lastig zijn.

Ben jij benieuwd of je mijn trucs ook door zal hebben? Zorg er dan voor dat je me een keer live ziet. Naast dat je via Facebook en Instagram kunt checken waar ik allemaal aanwezig ben kun je me natuurlijk ook inhuren. Ik kan zowel op een bruiloft, verjaardag, buurtfeest als bedrijfsfeest voor je optreden. Meer informatie daarover lees je op deze pagina.

Goochelworkshop

Wil jij weten hoe zo’n goocheltruc in elkaar zit en hoe je hem zelf kunt uitvoeren? Boek dan een goochelworkshop. Hierin leer ik jou en je collega’s of vrienden hoe jullie zelf een goocheltruc kunnen opvoeren. Dit alles met een hoop humor en gezelligheid. Meer hierover is te vinden via de goochelworkshop pagina.