Hoe anderen je kunnen inspireren; Marc Woods

Soms zijn er mensen in je leven die je tegen moet komen om net dat juiste zetje in de rug te krijgen. Zo geldt dat ook voor mij. Ik was al een paar jaar aan het goochelen, voornamelijk voor familie, vrienden en kennissen. Totdat ik besloot om mijzelf aan te sluiten bij een goochelvereniging, namelijk Gonga te Rijen. Hier leerde ik een zeer getalenteerde goochelaar kennen, namelijk Marc Woods.

Marc Woods

Marc Woods

Marc Woods (in t dagelijkse leven Marc Korthout) is een goochelaar uit Oosterhout die al jarenlang optreedt en meer dan 150 optredens per jaar verzorgt door het gehele land heen. Van verjaardagen, bruiloften, beurzen tot aan grote feesten, hij heeft het allemaal wel gedaan.

Marc is een van de weinige fulltime goochelaars van ons land en heeft van het goochelen dan ook zijn beroep gemaakt. Hij heeft in het verleden ook meerdere prijzen gewonnen als goochelaar.

Samen goochelen

Marc leerde ik dus kennen via Gonga en daarop ben ik met hem mee op pad geweest naar een optreden van hem om te ervaren hoe andere goochelaars hun optreden voorbereiden en aanpakken. Ik kan je zeggen, dat was echt gaaf! Je komt namelijk altijd op leuke momenten, mensen zijn vrolijk en hebben veel plezier.

En daar mag je als goochelaar nog meer plezier en verbazing aan toevoegen. Dit deed Marc dan ook fantastisch. Het optreden vond plaats op een huwelijksfeest van een echtpaar dat 50 jaar getrouwd was en dit samen met hun vrienden, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen vierden.

Hierbij was Marc geboekt als tafelgoochelaar waarbij hij rondliep tussen de mensen en steeds kleine groepjes verbaasden met verschillende goocheltrucs. Gedurende zijn optreden liet hij mij ook nog wat trucs doen voor een groepje mensen wat echt fantastisch was om te doen. Dit smaakte naar meer!

Zetje in de rug

Marc gaf me uiteindelijk die duw in mijn rug om de stap te zetten naar het professionele goochelen op feesten en evenementen van anderen in plaats van de bekende familie- en vriendenkring. Hij vertelde me: “Dave dit kan jij, je maakt gemakkelijk contact met mensen en je hebt het goochelen goed onder de knie, hier moet je meer mee doen”. En zo geschiedde, mijn enthousiasme was gewekt en ik had de smaak naar meer optredens te pakken.

 

Vandaag de dag heb ik nog steeds veel aan Marc te danken, ik kan er terecht voor advies en ondersteuning. Daarnaast is het een erg fijn persoon om mee in gesprek te zijn en af en toe een biertje mee te drinken.

 

Marc Bedankt!

P.s. Wil je weten wat Marc allemaal doet? Kijk dan ook eens op zijn site www.marcwoods.nl