Hoe bereid een Goochelaar zich voor op een optreden?

Graag wil ik jullie meenemen in welke stappen ik zet zodra ik geboekt wordt als goochelaar om op te treden. Dat is soms namelijk veel meer dan je zou denken.

Hoe bereid een Goochelaar zich voor op een optreden?

Oefenen

Voordat ik in staat was om te gaan optreden voor groepen mensen heb ik vele vele uren doorgebracht achter de pc, voor een spiegel en met het maken van video opnames van mijzelf (soms erg confronterend, haha) om alle mogelijke trucs die ik nu uitvoer te kunnen doen.

Het kan in sommige gevallen namelijk wel maanden duren voordat je een bepaalde techniek of truc onder de knie hebt.

Hoe bereid een Goochelaar zich voor op een optreden? Goochelaars

Bouwen van website en onderhouden

Om de hele wereld te kunnen laten weten dat ik er ben als goochelaar zodat je mij kunt inhuren voor een van mijn shows heb ik veel tijd en energie gestoken in het bouwen en laten bouwen van mijn site. Er moesten foto’s komen, ik blog en heb een facebookpagina. Daarnaast adverteer ik via Google om beter gevonden te worden.

De boeking komt binnen

En dan komt er een aanvraag binnen om te tafelgoochelen voor bijvoorbeeld een evenement, bruiloft, bedrijfsfeest of een verjaardag. Er zijn dan altijd een aantal vragen die ik stel; wanneer vind het evenement plaats, hoeveel mensen verwacht je op je evenement, wat voor soort evenement en wil je nog iets bijzonders?

Hiermee kan ik dan een advies geven wanneer en hoelang ik het beste kan optreden om een maximaal effect aan je feest en/of evenement te geven. Uiteindelijk bevestig ik de boeking en reserveer de tijd in mijn agenda zodat er geen dubbele boekingen gemaakt worden.

De dag van het optreden

Op de dag van de boeking ben ik al enkele uren (!) voordat ik ga optreden met dit optreden bezig. Ik controleer mijn spullen en kijk of alles nog heel en compleet is. Desnoods vul ik het aan met materialen die ik tijdens mijn optredens gebruik.

Vervolgens zorg ik dat mijn schoenen keurig gepoetst zijn, mijn overhemd (plus een extra) gestreken zijn en mijn pak of jasje tip top in orde is. Ik bekijk nog even waar ik precies naartoe moet en hoelang ik moet rijden.

Het optreden

Gemiddeld genomen ben ik ongeveer een uur voorafgaand aan mijn optreden aanwezig op de locatie. Zo kan ik de persoon die mij geboekt heeft nog even ontmoeten, de laatste zaken doorspreken en zien wat voor locatie het is.

Vervolgens begeef ik me naar een kleedruimte (stel er niet teveel bij voor, de ene keer is het fantastisch, de andere keer in een hoekje van een keuken) en kleed ik mij om. Ik zorg dat al mijn trucs op de plek zitten waar ze horen en dan…

Showtime

Ik kan aan de gang, doorgaans wordt ik voor twee uur geboekt en vermaak ik de gasten van het feest of evenement waar ik voor geboekt ben. Dit kan door middel van een centrale show zijn, op een beurs of met tafelgoochelen. Dit is het leukste en meest bijzondere moment. Vooral de lach en de verbazing van de mensen geeft je een enorme kick, dit is waar ik het allemaal voor doe.

Achteraf

Na mijn optreden, kleed ik mij weer om, drink ik vaak nog even een drankje en ben ongeveer een uur na mijn optreden weer klaar om door te gaan naar het volgende optreden of naar huis. Vervolgens mag ik nog naar huis rijden en eenmaal thuis aangekomen ruim ik mijn spullen op en controleer of alles nog compleet en in orde is.

Gemiddeld genomen ben ik voor een optreden van twee uur (afhankelijk van hoelang ik moet rijden) zes tot zeven uur kwijt aan voorbereiden, reistijd, afstemmen etc. En dan heb ik het nog niet over de uren die ik heb gemaakt om de trucs te kennen die ik nu vertoon en te komen waar ik nu ben.

Dus als je wilde weten hoe bereid een Goochelaar zich voor op een optreden dan hoop ik dat ik je hiermee een goed antwoord heb kunnen geven. Met bovenstaande heb ik je een beter beeld willen geven in de wereld van een goochelaar en wat er allemaal bij komt kijken. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met me op.