Hoe word je goochelaar?

Deze vraag krijg ik de afgelopen jaren steeds vaker. Maar daarbij ook de vraag; “Hoe ben je erbij gekomen om te gaan goochelen en goochelaar te worden?”.

In mijn eerste blog vertelde ik jullie al hoe ik ooit gestart ben met goochelen en als kleine man mijn eerste goocheldoos kreeg. Echter ben ik niet altijd blijven goochelen, ik ben uiteindelijk op mijn 22e weer opnieuw begonnen met goochelen.

Hoe word je Goochelaar?

Op de leeftijd van 13/14 jaar begon ik andere dingen interessanter te vinden dan goochelen. Zoals mijn eigen drive-in show, optreden als DJ en vanaf 15/16 vond ik uitgaan het leukste wat er was. Echter pas rond de tijd dat ik 22 was begon ik mijn interesse weer terug te komen voor het goochelen.

Dit ontstond tijdens een rondreis in de Verenigde Staten, met name aan de Westkust waar we een fantastische rondreis maakte vanuit San Francisco naar San Diego via Los Angeles en uiteindelijk het binnenland om uit te komen bij het mekka van de entertainmentwereld; Las Vegas!

Hoe word je goochelaar

Las Vegas

Hier zag ik diverse goochelaars op straat als in shows bezig en belandde uiteindelijk in een goochelwinkel waar ik ongeveer anderhalf tot twee uur met verbazing en een enorme grijns op mijn gezicht heb staan te kijken naar de goochelaar die in de winkel van alles liet zien.

Toen was ik verkocht! Ik vind het belangrijk om als volwassene ook ergens je “kind zijn” te ontdekken en je iets moet hebben waar je de lol en plezier bij hebt die je ook als kind beleefde. Dit was wel heel letterlijk voor me aangezien ik als klein mannetje al verkocht was aan het goochelen. En zo geschiedde, ik kocht mijn eerste trucjes, wat boeken en Dvd’s en ben daarmee aan de slag gegaan.

Oefenen

Eenmaal thuisgekomen van deze vakantie was ik verkocht, dagelijks oefenen, lezingen bekijken en boeken lezen. Maar daarnaast ook veel optredens bekijken van collega Goochelaars om te leren hoe het nu echt moet. En het belangrijkste is dan ook oefenen totdat je het goed kunt. En dan nog meer oefenen zodat je, wanneer je het vertoond aan anderen, het ook mooi kan presenteren.

Op het moment dat je veel geoefend hebt is het dan toch het moment om ook wat aan anderen te laten zien. Mijn vriendin werd er op een gegeven moment gek van. Dus hop door naar mijn vrienden die het fantastisch vonden wat ik deed en steeds vaker om nieuwe effecten vroegen. Binnen de kortste tijd stond ik in mijn omgeving al bekend als goochelaar.

Goochelclub

Maar ik wilde meer, ik wilde optreden en ik wilde meer leren. Dus heb ik mijzelf aangesloten bij de Nederlandse Magische Unie (NMU, een soort KNVB voor goochelaars) en ben ik lid geworden van de goochelclub Gonga te Rijen. Dit waar je door middel van een ballotage toegelaten kan worden. En ik daar uiteindelijk ook lid van mocht worden.

Inmiddels treed ik regelmatig op voor verschillende groepen mensen.  Zowel op huwelijken, verjaardagen, openingen, bedrijfsfeesten en zo nu en dan in een hotel of restaurant. zie hiervoor ook deze pagina >>>>

Na al die jaren kan ik ook zeggen dat al dat oefenen, bekijken, proberen maar vooral het uitvoeren van deze hobby, die inmiddels uit de hand gelopen is, mij nog steeds niet verveeld.