Er blijken veel mensen te zijn die willen leren goochelen. Als fanatiek goochelartiest vind ik dat natuurlijk erg leuk, want ik zou graag zien dat er over 20 jaar nog steeds veel goochelaars zullen zijn. Ik zou beginners daarom ook graag helpen, al heb ik niet altijd de tijd daarvoor. Vandaar dat ik af en toe blogs hierover schrijf. Dit om op deze manier vele mensen te kunnen bereiken.

Ik geef je 7 tips die je in principe overal kan uitvoeren. Wel is het slim om bij 1 te beginnen en uiteindelijk naar 7 door te werken.

1. Zorg ervoor dat je altijd een set kaarten bij je hebt

Goochelen met kaarten is zover ik weet de meest laagdrempelige manier van goochelen die er is. Allereerst omdat kaarten niet duur zijn en je ze bijna overal kunt krijgen. Zelfs als je in een klein dorpje woont zijn ze waarschijnlijk toch in de buurt te koop. Al is de kans ook groot dat je ze al thuis hebt liggen.

Een ander voordeel is dat kaarten heel veilig zijn om mee te oefenen. Dit omdat trucs met vuur en wilde dieren natuurlijk veel meer risico met zich mee brengen.

Het derde punt dat goochelen met kaarten zo laagdrempelig maakt is omdat het makkelijk is om oefeningen voor te vinden. Er zijn namelijk heel veel Youtube video’s omtrent dit onderwerp. Echter adviseer ik je om tevens te verdiepen in boeken over kaartgoochelen.

2. Koop een (nieuwe) goochelset

Heb je aan kaarten niet genoeg of wil je gewoon eens wat nieuws proberen? Overweeg dan om een goochelset te kopen. Je vindt hierin allerlei attributen die je kunt gebruiken om trucs mee uit te voeren. Wat voor goocheldoos ik zou aanraden? Dat ligt geheel aan je budget.

Probeer eerst een goedkopere uitvoering te krijgen en ga later pas op zoek naar wat meer luxe. Het zou namelijk zonde zijn als je veel geld uitgeeft maar er uiteindelijk niets mee doet.

Zorg er echter wel voor dat je een originele set koopt en geen tweedehands goocheldoos. Dit omdat er dan misschien enkele dingen ontbreken en dat kun je als goochelaar natuurlijk niet gebruiken. Het is van belang dat je goed materiaal hebt en dat mag niet versleten of incompleet zijn.

3. Bezoek goochelshows

Het leren goochelen via Youtube en boeken is natuurlijk erg handig, maar daarnaast is het ook interessant om het recht voor je neus te zien. Een van de leukste manieren om dit te realiseren is door regelmatig een goochelshow te bezoeken. Dit kan van een bekende artiest zijn, maar ook van iemand die net begint.

De kans dat je daadwerkelijk zult kunnen zien hoe de uitgevoerde trucs in elkaar steken is klein, maar het kan wel motiverend werken. Daarnaast is het natuurlijk superleuk om mee te maken. In sommige gevallen kun je de goochelaar na afloop spreken en zeggen dat je zelf ook wilt leren goochelen. De kans is groot dat hij of zij je graag enkele tips geeft.

4. Maak contact met andere goochelaars

Het meest leerzame is waarschijnlijk toch het ontmoeten van gelijkgestemden. Er zijn vele goochelaars actief, zowel professionals als hobbyisten. Deze twee groep is vrij makkelijk om deel van uit te maken. Er zijn namelijk veel groepen op Facebook waar deze hobby goochelaars samenkomen. Leden kunnen elkaar trucs leren en tips geven zonder daarvoor de deur uit te hoeven. Een ander voordeel is dat je in dit soort groepen makkelijk vragen kunt stellen. Naast Facebook kun je ook lid worden van een forum of andere platformen.

Toch kan het nog beter. In sommige gevallen komen de leden van zo’n online platform eens in de zoveel tijd bij elkaar. Ze organiseren dan bijeenkomsten om elkaar in het echt te kunnen ontmoeten. Dit is niet alleen erg gezellig, je kunt er ook superveel van leren. Vandaar dat ik dit iedere beginnende goochelaar kan aanraden.

Leren goochelen

Natuurlijk kan het in het begin even spannend zijn om naar zo’n bijeenkomst te gaan. Vooral als je alleen moet. Toch loont het om even door te zetten, want zulke bijeenkomsten zijn erg inspirerend. Zelfs al vind je het samenkomen uiteindelijk toch maar niets, je zult wel leuke contacten opdoen waar je individueel contact mee kunt houden.

5. Blijf veel oefenen

Hoe je het ook aanpakt, het is belangrijk dat je altijd blijft oefenen. Niet alleen thuis, maar ook met anderen. Tevens is het sterk aan te raden om regelmatig goochelshows te houden voor vrienden en familie. Dit is namelijk een hele laagdrempelige manier om te oefenen. Als een truc bij je familie een beetje misgaat is dat minder erg dan wanneer het gebeurt voor een volle zaal.

Al het oefenen zal veel tijd kosten en misschien niet altijd even leuk zijn. Toch is dit wat ervoor zorgt dat je steeds beter zult worden. Het zal soms misschien zwaar zijn, maar als je doorzet dan zal dit zeker beloond worden.

6. Bekijk mijn goochelgids

Als je mijn blogs leest dan is je misschien opgevallen dat ik blijf doorgaan over mijn goochelgids. De reden dat ik dit doe is echter omdat deze veel interessante informatie bevat. Met name voor mensen die willen leren goochelen.

Ik vul deze gids regelmatig aan, dus de inhoud wordt ook steeds beter. Vandaar dat ik aanraad om een kijkje te nemen en daarnaast regelmatig weer eens terug te komen.

7. Blijf investeren (en leren goochelen gaat sneller)

Niet alleen zal je veel moeten oefenen, het is ook belangrijk om te blijven investeren. Hoe je dit doet? Bijvoorbeeld door af en toe nieuwe materiaal of een boek te kopen. Toch hoeft het niet alleen op financieel vlak te zijn.

Je doet er ook goed aan om de bovenstaande tips uit te voeren. Naast veel oefenen is het dus ook verstandig om regelmatig naar andere goochelaars te kijken en gelijkgestemden te ontmoeten. Het is misschien verleidelijk om sommige tips die wat lastiger zijn over te slaan, maar je leert het meest door ze allemaal toe te passen.

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad en ermee aan de slag zult gaan. Leren goochelen is niet altijd makkelijk, maar wel heel leuk. Blijf dus doorgaan en je zult er geen spijt van krijgen!

Als je vragen hierover hebt dan mag je me ook mailen. Blijf trouwens ook mijn blog volgen om meer over goochelen te weten te kunnen komen.