Het mag dan officieel nog steeds winter zijn, voor veel mensen voelt het al een beetje als lente. Vandaar dat men al actief uitstapjes en leuke bedrijfsuitjes aan het plannen is. Alhoewel het nu nog een beetje te koud is om naar buiten te gaan zal dat over een paar weken anders zijn.

Er zijn echter ook activiteiten die zowel binnen als buiten kunnen. Bijvoorbeeld een optreden van een goochelaar. Of misschien wel een goochelworkshop. In deze blog zal ik wat dieper ingaan op de mogelijkheden van een goochelaar.

Voordat ik hiermee begin zal ik echter eerst uitleggen waarom een uitje of bedrijfsfeest organiseren zo belangrijk is. Veel bedrijfseigenaren laten het namelijk achterwege, wat erg zonde is. Hieronder geef ik enkele redenen waarom dat zo is.

1. Het kan erg leuk zijn

Ik wilde in eerste instantie zeggen: ”het is erg leuk”, maar dat ligt natuurlijk aan de uitvoering. Alhoewel een middagje met je collega’s (in een ongedwongen) sfeer vrijwel altijd leuk is moet het natuurlijk wel een beetje fatsoenlijk georganiseerd zijn.

Wanneer dat het geval is dan zijn bedrijfsuitjes erg leuk. Mensen kunnen elkaar ook een beetje buiten het werk om leren kennen en nieuwe ervaringen opdoen. Wat in mijn ogen twee hele goede redenen zijn om wat te organiseren.

2. Bedrijfsuitjes zijn goed voor de werksfeer

Het bedrijf waar jij werkt zal ongetwijfeld erg leuk zijn, maar wat afwisseling kan nooit kwaad. Al helemaal wanneer men normaal dagenlang op kantoor zit. Een bedrijfsuitje kan in dat geval verfrissend werken. Zowel het personeel als de leidinggevenden krijgen de kans om eens wat anders te doen dan normaal, waardoor ze even aan de sleur kunnen ontsnappen.

Daarnaast geeft het een gevoel van waardering als men ziet dat er wat voor ze georganiseerd wordt. Al helemaal wanneer blijkt dat jij als organisator echt je best hebt gedaan. Wat als gevolg heeft dat men na zo’n bedrijfsuitje flink wat motivatie heeft gekregen om weer hard aan de slag te gaan.

3. Het hoort er gewoon bij

Dit is misschien een hele flauwe reden, maar het is wel waar. Leuke feesten of bedrijfsuitjes horen er voor veel mensen gewoon bij. Als er niks georganiseerd wordt dan is er een kans dat men teleurgesteld zal zijn. Zelfs wanneer ze aangegeven hebben dat ze niet perse een bedrijfsfeest hoefde.

Het is daarom verstandig om gewoon wat te organiseren, ook als je er zelf niet zo’n zin in hebt. Natuurlijk moet je niks gaan doen waar je een grote hekel aan hebt, maar probeer in ieder geval iets te doen. Je collega’s zullen je dankbaar zijn.

Waarom goochelaars voor leuke bedrijfsuitjes kunnen zorgen

Als het goed is weet je nu waarom een bedrijfsuitje zo belangrijk (en misschien wel noodzakelijk) is. De vraag blijft echter: wat ga je doen? Er is van alles mogelijk, maar als je het lastig loopt om te kiezen dan kan ik je aanraden om een goochelaar in te schakelen. Dit omdat dergelijke artiesten vaak erg veelzijdig zijn.

Tafelgoochelaar

Allereerst kun je een tafelgoochelaar inhuren. Dit zijn goochelaars welke allerlei trucs doen die geschikt zijn om aan een tafel uit te voeren. Denk hierbij aan kaarttrucs, maar ook allerlei andere dingen.

De meeste tafelgoochelaars zijn erg flexibel en ook in te huren in combinatie met een andere artiest. Bijvoorbeeld op een bedrijfsfeest waar ze tussen de andere artiesten optreden.

Goochelworkshop

Als jij echter een interactief bedrijfsuitje wilt dan is een goochelworkshop wellicht beter. Hierbij leren jij en je collega’s allerlei trucs van een professionele goochelaar. Uiteraard kunnen jullie na afloop familie en vrienden verrassen met jullie zojuist opgedane goochelvaardigheden.

Podiumshow

Alhoewel dit misschien minder geschikt is als uitje, past een podiumshow wel perfect bij een bedrijfsfeest met artiesten. Dit omdat een dergelijke show niet alleen erg spectaculair is, maar ook afgestemd kan worden op jullie voorkeuren. Een dergelijke show is bij mij namelijk al te boeken vanaf 10 minuten, maar het is mogelijk om voor een optreden van een uur te kiezen.

Zoals je ziet is er van alles mogelijk met een goochelaar. Meer informatie is te vinden op deze pagina. Daarnaast is het ook aan te raden om eens te kijken op de site van Dutch Magic. Dit is een agentschap die uitsluitend met professionals werkt.

Hopelijk heeft deze blog je nieuwe inzichten kunnen geven over goochelen en leuke bedrijfsuitjes. Lees vooral ook mijn andere blogs.