Een bedrijfsfeest is een van de meest aangename manieren om de werksfeer te verhogen. Wanneer het leuk aangepakt wordt is het leuk, gezellig en brengt het misschien zelfs de werknemers wat dichterbij elkaar. Al moet het natuurlijk wel goed uitgevoerd worden.

Er is altijd een gedeelte werknemers dat tevreden is met een overvloed aan hapjes en drankjes. Toch zijn er ook mensen die daarnaast ook een bepaalde vorm van entertainment verwachten. Het is sowieso wel prettig als er een gangmaker is die het geheel een beetje op gang kan brengen.

Iemand die jou daar perfect bij kan helpen is een goochelaar. Dit klinkt misschien wat vreemd, maar als je er ooit een live gezien hebt dan weet je wat ik bedoel. Een goede goochelartiest vermaakt niet alleen het publiek, maar brengt ook de mensen bij elkaar en geeft het evenement net dat beetje extra. Klinkt als een ideale aanvulling op je feest zou ik zeggen.

Een ander voordeel is dat de meeste goochelaars vrij praktisch zijn, met name als je ze vergelijkt met een DJ of band. Tafelgoochelaars hebben bijvoorbeeld niet veel ruimte nodig en gebruiken vaak enkel een klein beetje materiaal dat ze zelf meenemen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een band, welke om een geluidsinstallatie vraag en daarna veel ruimte in beslag neemt. Daarnaast hoef je jezelf bij een goochelaar geen zorgen te maken over geluidsoverlast.

Veel voordelen dus. De vraag blijft echter, hoe vind je eigenlijk zo’n goochelartiest? Je kunt natuurlijk wel zoeken op ‘goochelaar bedrijfsfeest’, al weet je dan nog niet wie of wat je moet kiezen.

Daarom geef ik je met deze blog een aantal tips welke je kunnen helpen bij het uitzoeken van een geschikte Nederlandse goochelaar.

1. Geef de voorkeur aan een artiest die zich enkel op goochelen focust

Als je gaat zoeken met Google is de kans groot dat je vele Nederlandse goochelaars zult vinden. De vraag is echter nog maar of ze geschikt zijn voor jouw feestje.

Er zijn namelijk veel entertainers welke ook goochelacts kunnen opvoeren. Best leuk, maar of ze ook daadwerkelijk indruk zullen maken is nog maar de vraag. Goochelen is namelijk meer dan enkel wat trucs laten zien.

In het beste geval laat zo’n entertainer wat leuke dingen zien en weet deze het publiek daarmee een half uurtje te vermaken. Prima, maar zo’n avond duurt vaak toch wat langer en je wilt je gasten niet in verveling achter laten.

Een echte goochelaar weet het publiek voor een langere tijd te boeien. Niet alleen met trucs, ook door bijvoorbeeld een praatje met de mensen te maken. Hoe kom je erachter dat iemand een echte goochelaar is? Hiervoor zijn meerdere manieren.

Meestal staat op de website aangegeven wat voor acts de betreffende persoon kan aanbieden. Als hier allerlei dingen opstaan, dan is hij of zij waarschijnlijk meer een algemene entertainer.

Daarnaast heb je ook nog organisaties als Dutch Magic. Wanneer een artiest hier lid van is, dan is het een professionele goochelaar. Je moet namelijk aan enkele eisen voldoen voordat je hier lid van kunt worden.

2. Een beetje ervaring is noodzakelijk

De kans is aanwezig dat je uiteindelijk iemand vindt die zich in het goochelen heeft gespecialiseerd. De vraag is echter nog maar of deze er veel ervaring in heeft.

Er is namelijk een kans dat hij of zij nog een hobbyist is die niet veel heeft opgetreden. Alhoewel dit misschien niet problematisch klinkt, zijn de shows welke zo iemand geeft vaak wat minder. Zelfs al zijn de trucs leuk, als de goochelaar niet geleerd heeft met het publiek om te gaan dan zijn de optredens gewoon een stuk minder leuk.

Probeer daarom altijd voor de wat meer ervaren goochelartiesten te gaan. Hoe je kunt zien of iemand ervaren is? Ook dit is vaak op de website te zien. Staan er veel sfeerverslagen of foto’s op? Dan is dat kans groot dat hij of zij veel shows heeft gegeven. Heeft de betreffende persoon niet eens een website? Dat is over het algemeen niet zo’n goed teken. De gemiddelde Nederlandse goochelaar moet namelijk weten dat je zonder een site weinig klanten zult trekken.

3. Ook sociale vaardigheden zijn belangrijk

Goede trucs zijn belangrijk, maar daarnaast moeten de gasten zich ook op hun gemak voelen. Dit omdat ze tegenover een vreemde staan die allerlei trucs aan het uithalen is.

Het is daarom belangrijk dat de artiest het publiek een beetje kan aanvoelen. Veel ervaren goochelaars kunnen dit van nature of hebben het door de jaren heen geleerd.

Goochelaar inhuren

Zorg ervoor dat jouw goochelaar ook een beetje met mensen om kan gaan. Artiesten welke mensen erbij betrekken en ook instaat zijn om een goed gesprek te voeren maken een optreden namelijk zoveel leuker. Het zou daarom zonde zijn als je voor iemand kiest die buiten de trucs om eigenlijk niks kan.

4. Informeer naar de mogelijkheden

Ondanks de bovenstaande adviezen moet de goochelaar natuurlijk wel de door jouw gewenste dienst kunnen aanbieden. Er zijn bijvoorbeeld artiesten die alleen bruiloften doen of goocheltrucs met kaarten kunnen uitvoeren.

Alhoewel de gemiddelde Nederlandse goochelaar best veelzijdig is, zou het jammer zijn als blijkt dat de door jouw uitgekozen goochelaar geen ervaring heeft met bedrijfsfeesten.

In de meeste gevallen willen ze dan alsnog komen, maar de kans is wat kleiner dat ze erop ingespeeld zijn. Probeer daarom te kiezen voor een artiesten waar ‘goochelaar bedrijfsfeest’ tot de mogelijkheden behoren. Uiteraard kun je hierover ook gewoon bellen of een mailtje sturen. Een goede artiest is behulpzaam en staat je graag te woord. Je hoeft dus niet twijfelen maar kunt gewoon contact opnemen.

Conclusie

Er zijn zoals je kunt lezen nogal wat dingen waar je rekening mee moeten houden als je een goochelaar gaat inhuren. Al hoeft het niet moeilijk te zijn. Zorg gewoon voor een ervaren artiest die samenwerkt met een agentschap, zoals bijvoorbeeld Dutch Magic. Ook kun je in mijn goochelgids allerlei tips en achtergrondinfo vinden. Je kunt deze blog hier lezen.

Zoals altijd sta ik als Nederlandse goochelaar altijd open voor vragen of vrijblijvend advies. Neem dus vooral contact met me op als je nog dingen wilt weten.