Street magic op televisie/online

Street magic is een vorm van goochelen dat momenteel erg populair is. Hierbij wordt letterlijk op straat (street) gegoocheld (magic). Dit is ook een vorm van close-up magic; de toeschouwer staat er namelijk met zijn of haar neus direct bovenop. Street magic neemt steeds meer toe in populariteit, en dat is niet zo gek.

Street magic op televisie/online

Omdat men meestal willekeurig wordt aangesproken door de goochelaar zijn zij niet voorbereid op een truc en is daarmee dus het verrassingseffect groter. De media speelt hier goed op in door cameraploegen mee op pad te sturen om er zo televisieprogramma’s van te maken.

Het gros van Nederland vindt het erg leuk om deze programma’s te volgen, omdat het net lijkt alsof ze er zelf bij zijn. En daar geef ik ze gelijk in! Heb jij nog nooit zo’n programma gezien? Lees dan verder voor de beste kijktips.

Street Magic

Mindf*ck (AVROTROS)

Misschien wel hét programma van deze tijd: met al een derde seizoen in de aankomst is illusionist Victor Mids populairder dan ooit. Mids gaat de straten van grote steden op om willekeurige voorbijgangers te verrassen met indrukwekkende trucs. Daarnaast heeft hij ook altijd een item in zijn programma verwerkt waarin hij een bekender Nederlander laat verbazen. Het is een erg vlot en modern programma, waarmee de aflevering alweer geëindigd is voordat je het doorhebt. De trucs zijn vernieuwend en zó overtuigend dat zelfs de meest sceptische personen verbaasd zullen zijn.

Street Magic (AVROTROS)

In dit programma reizen Rob en Emiel het hele land af om op verschillende plekken trucs te laten zien aan jong Nederland. Het duo richt zich met dit programma voornamelijk op kinderen, maar is ook voor volwassenen leuk om mee te kijken. Rob en Emiel zijn uitgegroeid tot misschien wel een van de beste goochelaars van Nederland, en zorgen ervoor dat het programma gepaard gaat met veel humor.

Dynamo: Magician Impossible (Discovery Channel)

Met vier seizoenen is dit een van de bekendste goochelprogramma’s ter wereld. Dynamo pakt het net wat groter en uitbundiger aan dan Victor, Rob en Emiel, waardoor sommigen dit programma extra spectaculair vinden. Dynamo reist in zijn programma de hele wereld over waardoor niet alleen de trucs, maar ook de omgevingen adembenemend zijn.

David Blaine: street magic (NBC)

David Blaine is een man van uitersten: hij heeft al meerdere wereldrecords gebroken door trucs uit te voeren. Gelukkig voor ons zijn deze wereldrecords allemaal vastgelegd op film. Zo is hij eens levend begraven zodat hij zeven dagen moest doorbrengen onder de grond, en heeft hij vierendertig uur doorgebracht op een 27 meter hoge en 56 centimeter (!) brede pilaar. David Blaine staat bekend om zijn spectaculaire en sensationele trucs; wanneer je dit programma bekijkt sta je gegarandeerd stijf van de spanning!

Zelf ervaren

Wil je zelf eens ervaren hoe het is om verbaasd te worden door een goochelaar? Neem dan eens contact op voor de mogelijkheden op je feest of evenement.