Wil jij een entertainer inhuren? Je kunt er ook meteen 2 nemen!

Zoals je als bezoeker van mijn website misschien al weet ben ik te huren voor allerlei soorten feestjes en evenementen. Dit kunnen bedrijfsfeesten zijn, maar ook een beurs of bruiloft. Zolang er maar mensen zijn die openstaan voor vermaak, welke doelgroep maakt over het algemeen niet uit.

Toch ben je waarschijnlijk niet op de hoogte van het feit dat ik prima geboekt kan worden in combinatie met een andere artiest.

Bijvoorbeeld dat er een band of DJ voor de muziek zorgt en ik tussendoor een optreden geef. Dit kan aan het begin van de avond zijn, maar ook later. Het ligt allemaal aan jouw voorkeuren. Het zal misschien niet helemaal gepast zijn om aan het einde van de nacht nog een goochelshow op te voeren, maar in principe is alles bespreekbaar.

Onlangs gaf ik bijvoorbeeld een optreden in het Hulstkamp Gebouw te Rotterdam, ter ere van een bedrijfsfeest. Naast mij hadden ze ook Xander de Buisonjé te gast. Dit ging prima samen en het was een zeer geslaagde avond. Meer daarover is te zien via mijn Facebookpagina.

Zoals ik al eerder aangaf zou het waarschijnlijk niet helemaal werken als je de gasten eerst trakteert op een urenlange houseparty en daarna nog even een goochelaar laat opkomen, maar verder zijn goochelaars vrijwel overal inzetbaar. Ikzelf sta bijvoorbeeld regelmatig op beurzen, maar daar komen niet zo snel andere artiesten optreden. Althans, niet bij de stand.

Wat is echter de reden om meerdere artiesten te boeken? Dat zal ik hieronder voor je uitleggen.

De meerwaarde van 2 of meer artiesten

Veel mensen kiezen ervoor om een artiest op hun feestje te laten komen. Waarom ze een entertainer inhuren? Dit kan eigenlijk meerdere redenen hebben. Bijvoorbeeld omdat een feest vaak van zichzelf al erg gezellig kan zijn, maar er soms toch een gangmaker nodig is. Iemand die net voor dat beetje extra zorgt, als het ware.

Je zou in dat geval een band of DJ kunnen laten komen, maar met name die laatste is tegenwoordig al vrij standaard. Dit omdat een feest zonder muziek bijna nooit voorkomt. Als je een gangmaker wilt dan zijn entertainers betere opties.

Mocht je echter wat extra budget te besteden hebben dan zou je ervoor kunnen kiezen om meerdere acts te laten komen. Bijvoorbeeld eerst een goochelaar laten komen en vervolgens een zanger het laten afsluiten.

Alhoewel een enkele artiest al veel meerwaarde heeft is wat afwisseling soms ook wel fijn. Bij een goochelaar wordt je vermaakt en valt er soms wat te lachen, bij een zanger is het soms weer mogelijk om mee te zingen. Er zijn echter ook zangers die wat met goochelen doen, maar in de meeste gevallen zijn de trucs dan wat matig.

Rondlopend entertainment

Een andere optie is rondlopend entertainment. Dit betekent dat een artiest al rondlopend mensen vermaakt. In het geval van een goochelaar gaat de betreffende artiest naar mensen toe en laat ze enkele trucs zien. Bijvoorbeeld als deze aan een tafeltje zitten.

Deze vorm van entertainment is helemaal makkelijk te combineren met een andere artiest. De goochelaar kan zelfs rondlopen terwijl er een artiest op het podium staat. Mogelijkheden genoeg, als je maar een beetje creatief bent.

Waar moet je op letten?

Veel mensen vragen mij waar ze nou op moeten letten bij het boeken van een artiest. Logisch, want een entertainer inhuren moet wel in één keer goed gebeuren. Als je er namelijk op het feest zelf achterkomt dat hij of zij ongeschikt is dan kun je er vrijwel niets meer aan doen.

Allereerst is het belangrijk dat je de website goed doorleest. Mits de betreffende entertainer een website heeft. Als dat niet zo is, dan kan ik de persoon in kwestie eigenlijk al niet aanraden. Je hebt bijvoorbeeld mensen die via andere kanalen adverteren maar geen eigen website hebben. Dit kunnen best prima artiesten zijn, maar zekerheid heb je niet. Er is namelijk een kans dat het om beginners gaat die nog geen goede show kunnen geven.

Een uitzondering hierop is als de artiesten wel bij een agentschap zitten, zoals Dutch Magic. Dit geeft al een bepaalde mate van kwaliteit die over het algemeen garant staat voor een artiest welke regelmatig optreedt.

Als je zo’n site voor je hebt dan is het raadzaam om de foto’s en video’s van de artiest te bekijken. Dit om alvast een kleine indruk te krijgen van hoe hij of zij de optredens uitvoert. Niet iedere artiest heeft evenveel filmpjes, maar probeer in dat geval naar de foto’s te kijken. Het lezen van sfeerverslagen kan ook veel over de betreffende entertainer zeggen.

Ben jij enthousiast en wil je de betreffende entertainer inhuren? Stuur dan bij voorkeur eerst even een mailtje of bel met hem of haar. Dit om alvast wat dingen door te spreken. Als jij je wensen deelt dan zal je ervan opkijken hoe graag goochelaars en andere artiesten met je willen meedenken.

Vind jij een goochelaar wel interessant maar wil je daarnaast ook een andere artiest (bijvoorbeeld muzikaal entertainment) op je evenement? Dan kun je deze zaken dus prima combineren. Zorg er natuurlijk wel voor dat beide partijen van te voren op de hoogte zijn van het feit dat je meerdere artiesten laat komen. Dit om vervelende verassingen te voorkomen natuurlijk. Als je het vooraf laat weten dan is de kans echter heel klein dat men er moeilijk om zal gaan doen.

Een entertainer inhuren hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn, zolang je maar goed voorbereid bent en duidelijke afspraken maakt. Dit lijkt misschien voor zich te spreken, maar mensen vergeten het desondanks nog te vaak. Met als gevolg dat het allemaal nogal ingewikkeld lijkt.

Wil jij eerst wat achtergrondinformatie en weten wat goochelen nou precies is? Dan kan ik mijn goochelgids blog aanraden, welke boordevol informatie zit.

Daarnaast kun je hier een interview lezen dat gaat over een bedrijfsfeest organiseren. Er komt niet alleen duidelijk naar voren wat een goochelartiest hier kan toevoegen, maar ook hoe het meestal in zijn werk gaat.