Een goochelaar huren. Heb jij er weleens aan gedacht? Als je naar programma’s als Holland’s Got Talent kijkt dan weet je dat goochelen nog steeds populair is. Niet alleen op grote podia, maar misschien ook bij jou thuis. Of natuurlijk op een feestlocatie, bijvoorbeeld die van een bruiloft of bedrijfsfeest.

In deze blog geef ik 9 redenen waarom een goochelaar huren vrijwel altijd zeer goed zal uitpakken.

1. Het is actueel

Er zijn soms mensen die goochelen tegenwoordig als iets ouderwets zien. Dit is echter onzin. Kijk bijvoorbeeld maar naar Holland’s Got Talent, waar nog steeds goochelaars met succes aan meedoen. In mijn vorige blog lees je hier meer over.

Daarnaast merken ik en mijn collega’s dat we nog overal enthousiast ontvangen worden. Tevens zijn er nog genoeg jonge mensen die willen leren goochelen.

2. De drempel is laag

Het komt vaak voor dat mensen eraan denken om een entertainer in te huren voor hun bruiloft, bedrijfsfeest of soortgelijk evenement. Ze vragen zich alleen wel af of het wel aan zal slaan bij hun gasten. Dit komt voornamelijk omdat sommige entertainers vrij excentriek zijn. Ze zijn bijvoorbeeld erg druk en dominant aanwezig. Niet iedere bezoeker kan dergelijk gedrag waarderen. Met name wanneer ze het liefste gewoon rustig een gesprek willen voeren met andere gasten.

Gelukkig is lang niet iedere goochelaar zo excentriek. Daarnaast kunnen vrijwel alle goede goochelaars aanvoelen wat mensen van ze willen en passen ze zich hierop aan. Mensen die druk in gesprek zijn worden bijvoorbeeld met rust gelaten. Een goochelaar huren kan dus ook als mensen geen excentrieke act willen.

3. Er hoeven weinig voorbereidingen getroffen te worden

Als jij weleens een band of DJ op je evenement hebt laten komen dan weet je hoeveel voorbereidingen hiervoor getroffen moeten worden. Denk aan hierbij niet aan het sjouwen met apparatuur, maar ook het herhaaldelijk testen van het geluid. Niet dat dit erg hoeft te zijn, want voor sommige mensen is dit leuk om te doen. Daarnaast krijg je er wel een leuk optreden voor terug en dat is ook wat waard.

Toch kan ik begrijpen dat je niet altijd tijd en zin hebt in dit gedoe. Bovendien brengt het soms een hoop extra kosten met zich mee.

Vandaar dat het soms aantrekkelijker is om een artiest te laten komen waarvoor niet zoveel voorbereiding getroffen moet worden. Een voorbeeld hiervan is een goochelaar. Goochelaars kunnen in principe overal optreden, of het nou op een podium is of aan de bar. Ze gebruiken vaak wel allerlei attributen, maar de meeste daarvan passen in een koffer.

4. Het kan ook op de beurs

Mocht jij als ondernemer weleens op een beurs staan, dan weet je hoeveel concurrentie er soms kan zijn. Hoe leuk jouw product of dienst ook is, als de stand naast je er leuker uitziet dan gaat men daarnaartoe.

Je zou natuurlijk kunnen flyeren, maar dat kost ook een hoop tijd en mankracht. Een alternatief is om een goochelaar aan je beursstand te hebben. Dit klinkt misschien gek, maar wanneer deze trucs gaat staan uitvoeren dan zullen er ongetwijfeld veel mensen zijn welke dat zien. Wat vaak als gevolg heeft dat ze bij de stand komen te staan. Vervolgens kun jij ze aanspreken en over je product beginnen.

Je kunt echter ook vragen of de goochelaar actief mensen gaat werven. Veel goochelaars en illusionisten hebben door de jaren heen hun sociale vaardigheden sterk weten te ontwikkelen. Wat niet alleen van pas kan komen tijdens het optreden, maar vooral ook daar omheen. Bijvoorbeeld bij het aanspreken van beursbezoekers.

5. Goochelaars zijn gangmakers

Naast het leuke optreden wat ze geven kan een goochelaar ook als gangmaker dienen. Dit omdat ze vaak goede sociale vaardigheden hebben, zoals bij het punt hierboven al werd genoemd.

Goochelaars zijn tussen hun trucs door vrijwel altijd in voor een gezellig praatje. Ook stellen ze graag mensen aan elkaar voor. Hierdoor zijn het ideale gangmakers. Dit kan met name handig zijn wanneer mensen elkaar nog niet zo goed kennen, zoals bijvoorbeeld op een bedrijfsfeest met waar veel nieuwe personeelsleden aanwezig zijn.

6. Een goochelaar is een originele act

De eerder genoemde band of DJ kan erg leuk zijn, maar is het wel een beetje standaard. Vandaar dat het leuk kan zijn om daarnaast nog een andere act in petto te hebben. Een goochelaar huren is vrij origineel en daardoor een leuke afwisseling op de welbekende DJ.

Natuurlijk hoeft een act niet perse origineel te zijn om ervan te genieten, al kan het er wel voor zorgen dat mensen nog lang zullen napraten. Wat in het geval van een bedrijfsfeest de werksfeer ten goede kan komen.

7. Een goochelaar kan op ieder tijdstip van de dag

Er zijn activiteiten die alleen op een bepaald tijdstip gepast zijn. Een goochelaar kan echter de gehele dag optreden. Of het nou in de middag is of in de avond, het kan allemaal. Vooruit, misschien is middag in de nacht een minder geschikt tijdstip. Alhoewel goochelaars zo’n beetje overal voor openstaan.

Het maakt dus niet uit of jouw feestje in de middag of avond is. Een goochelaar past zich hier gewoon op aan. Er zijn misschien enkele artiesten welke zelf een voorkeur hebben voor een bepaald dagdeel, maar die zullen dat dan ook gewoon aangeven.

8. Het is betaalbaar

Een goochelaar huren is in verhouding niet zo duur. Natuurlijk blijft het een investering, maar het is niet zo prijzig als bijvoorbeeld een bekende zanger of zangeres. Dit komt mede omdat er in veel gevallen zo weinig voorbereidingen getroffen hoeven te worden (zie daarvoor ook punt 3).

Daarbij geeft een goede goochelaar van tevoren aan wat de kosten zullen zijn, waardoor je niet voor verassingen hoeft te komen staan.

9. Goochelaar zijn gewoon erg leuk

Dit klinkt misschien een beetje flauw om over mijn eigen vak te zeggen, maar goochelen is gewoon heel erg leuk. Vandaar dat ik het ook wilde leren. Daarbij ben ik lang niet de enige die dit vindt. Bekijk gerust mijn video’s of lees de recensies onderaan de homepagina.

Hopelijk heeft deze blog je kunnen overtuigen en ga je binnenkort een goochelaar huren. Mocht je echter eerst nog wat vragen hebben, stuur gerust een mail. Lees vooral ook mijn andere blogs.