Ik ontmoet veel mensen die willen leren goochelen. Als gepassioneerd goochelaar kan ik dat natuurlijk alleen maar aanraden. Een van de meest laagdrempelige manieren om dit te doen is door middel van kaarten. In deze blog zal ik hier even kort op ingaan.

Veel mensen denken bij goochelaars aan grootse trucs met kisten, dames en vuur. Toch kan het ook een stuk kleinschaliger, zoals bijvoorbeeld goocheltrucs met kaarten. Het leuke hiervan is dat je dit vrij makkelijk zelf kunt leren. Je hebt er alleen maar een spel kaarten voor nodig en die kun je zowat overal goedkoop krijgen. (ik raad je echter aan te zoeken naar een set goede Bicycle kaarten, die gebruiken de meeste goochelaars)

Als je eenmaal de kaarten in huis hebt kun je beginnen met oefenen. Er staan tegenwoordig veel trucs op internet welke tot in detail voor je uitgelegd worden. Ideaal dus voor beginners, je hoeft zo geen boek meer te kopen. Typ gewoon ‘goochelen met kaarten’ in op Google en je vindt het bijna vanzelf. Daarnaast is Youtube natuurlijk ook een goede bron van gratis materiaal. Ook daar zijn vele trucs met kaarten te vinden.

Goochelen met kaarten

Daarna komt het moeilijke gedeelte: oefenen. Je zult de meeste trucs eerst tientallen keren moeten herhalen voordat ze zullen lukken. Dit kan even doorbijten zijn, maar het resultaat loont. Mocht een truc goed gelukt zijn, dan raad ik aan om deze te blijven oefenen. Tijdens een show kun je zenuwachtig zijn, waardoor het ineens weer een stuk moeilijker zal worden. De spanning kan ervoor zorgen dat je sommige stappen vergeet. Tenzij je het zo vaak gedaan hebt dat het routine geworden is. Het is tevens aan te raden om de trucs eerst aan een vriend of familielid te laten zien voordat je een show geeft.

Dit was zomaar een korte blog over goochelen met kaarten. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, lees dan ook mijn blog over leren goochelen en bekijk de uitgebreide goochelgids. Ook is een workshop goochelen wellicht interessant voor je.