Hans Klok; een van de bekendste Nederlandse Illusionisten

In deze serie blogs neem ik jullie mee in de wereld van bekende goochelaars van toen en nu. Wie zijn of waren ze? Waar zijn ze bekend om en wat betekenen ze voor de goochelaars van nu? Ik zal met enige regelmaat in deze serie jullie meenemen in de wereld van de magie. Deze week in de serie: Hans Klok.

Hans Klok; een van de bekendste Nederlandse Illusionisten

Hans Klok is één van Nederlands meest bekende illusionisten van afgelopen jaren. Hans is op 22 februari 1969 geboren in Purmerend. Al als kind kwam hij in aanraking met goochelen en begon net als zoveel goochelaars met de bekende goocheldoos. Op zijn veertiende levensjaar werd Hans Nederlands en Europees Jeugdkampioen goochelen en won hij de “Wenegini” prijs. Hier startte dan ook zijn carrière. In Nederland brak hij voor het grote publiek door met zijn shows in Duinrell en zijn optredens tijdens de show van André van Duin. Er volgde meerdere optredens op de Nederlandse televisie waar hij zijn kunsten kon laten zien.

Hans Klok; een van de bekendste Nederlandse Illusionisten

Las Vegas

Hans kreeg het zelfs voor elkaar om als Nederlands Illusionist een half jaar lang in Las Vegas te mogen optreden. Deze optredens vonden in 2007 plaats in Planet Hollywood waarbij niemand minder dan Pamela Anderson de assistente was van Hans Klok. Dit leverde hem wereldwijd veel bekendheid als illusionist op.

In 2019 vertrok Hans wederom naar Las Vegas om aan de slag te gaan op de Strip. Hier trok hij wederom volle zalen mee maar moest helaas in 2020 vanwege de Corona pandemie terugkeren naar Nederland aangezien alles in Las Vegas op slot ging.

The Worlds Fastest Illusionist

Hans gebruikt regelmatig de slogan; “The Worlds Fastest Illusionist” en dat is niet voor niks. Hans kreeg het voor elkaar om in 2013 tijdens de Cabaret du Monde in Frankrijk in een tijd van 5 minuten, 15 verschillende illusies te vertonen waarmee hij een nieuw wereldrecord neerzette. Hiermee verbrak hij overigens zijn eerdere eigen wereldrecord.

Zilveren Clown

In 2014 werd Hans door Prinses Stephanie van Monte Carlo gevraagd om als eerste illusionst ooit op te treden tijdens het Circus Festival te Monte Carlo. Dat Hans Klok; een van de bekendste Nederlandse Illusionisten ooit is blijkt wel dat hij werd bekroond met een van de hoogste onderscheidingen die je kan krijgen als Goochelaar, namelijk de Zilveren Clown.

The New Houdini

Momenteel tourt Hans de wereld over met zijn show, die opgedragen is aan zijn voorbeeld Harry Houdini, namelijk The New Houdini. Deze show is gestart in Londen om vervolgens door Nederland, Duitsland en Oostenrijk langs de theaters te reizen waarmee hij wederom laat zien hoe succesvol hij is.

Bijzonder detail

In zijn show The New Houdini voert Hans een zeer bijzondere act op welke hij als enige in de gehele wereld op deze manier mag vertonen. In deze act waarbij een gloeilamp centraal staat, laat hij zien tot wat hij in staat is en laat een brandende gloeilamp door de zaal heen zweven. Deze act is oorspronkelijk bedacht door Harry Blackstone, een Amerikaanse goochelaar. Hans heeft van de weduwe van Blackstone de rechten gekocht om deze bijzondere act te kunnen en mogen vertonen.