Een feest met rondlopend entertainment…kun jij jezelf er wat bij voorstellen? Wat mij betreft is het een dikke aanrader, al is er een kans dat je er eigenlijk nog nooit van gehoord hebt. Vandaar dat ik er in deze blog wat meer over wil vertellen.

Wil jij een goochelaar of artiest inhuren? Dan heb je meerdere opties. Je kunt bijvoorbeeld een tafelgoochelaar huren, maar ook een beursgoochelaar of de betreffende artiest op laten treden vanaf een podium. Genoeg mogelijkheden dus.

Daarnaast kun je de betreffende entertainer ook rond laten lopen en zo mensen laten vermaken. Hoe dat nou precies werkt en wat de voordelen daarvan zijn? Dat lees je in de onderstaande blog.

Wat is rondlopend entertainment?

Allereerst is het wel zo handig om even uit te leggen wat rondlopend entertainment nou eigenlijk precies is. Alhoewel er geen exacte definitie voor het woord is moet je bij rondlopend entertainment denken aan een artiest die rondloopt en hier en daar gasten vermaakt. Als je het zo leest klinkt het misschien vrij logisch.

In mijn geval betekent het dat ik als goochelaar tussen de gasten door loop en groepen mensen vermaak met mijn trucs. Gezien mijn jarenlang getrainde sociale vaardigheden is het voor mij makkelijk in te schatten of men op me zit te wachten of juist niet. Ik spreek dus niemand aan als ik zie dat mensen druk in gesprek zijn en niet gestoord willen worden.

De gasten die door mij aangesproken worden zijn dus mensen die het hoogstwaarschijnlijk leuk vinden om wat van mijn trucs te zien. Het gebeurt vaak dat anderen mensen dit zien en er ook bij komen staan. Als dat het geval is dan blijf ik net wat langer hangen, maar loop na een tijdje toch weer door om ervoor te zorgen dat iedereen de kans krijgt om mijn trucs van dichtbij te aanschouwen.

De voordelen van rondlopend entertainment

Een rondlopende entertainer kan zeker van meerwaarde zijn op een feest of evenement. Hiervoor zijn meerdere goede redenen voor, waarvan ik er hieronder een paar met je zal delen. Wil jij een goochelaar huren? Lees dan vooral verder!

1. Het is laagdrempelig

Alhoewel een artiest absoluut kan bijdragen aan een beurs, bruiloft of bedrijfsfeest is het voor sommige mensen nog een beetje een te grote stap. Dit omdat deze volgens hun de sfeer te sterk zou kunnen beïnvloeden.

Ondanks dat ik van mening ben dat dit juist goed is begrijp ik hun punt. Er zijn artiesten die heel flamboyant zijn en alle aandacht opeisen. Dit kan leuk zijn, maar niet iedere gast zit erop te wachten. Ze zijn op een feest of evenement om een beetje te kunnen bijpraten en zouden het niet fijn vinden als dat verstoord wordt door een uitbundige act.

Met een rondlopende goochelaar is dit echter niet aan de orde. Hij of zij zal op de achtergrond aanwezig zijn en hier en daar aanhaken bij mensen die er voor open lijken te staan. De rest van de gasten heeft er als het ware ”geen last van”. Dit maakt rondlopend entertainment zeer toegankelijk.

2. Er hoeven weinig voorbereidingen getroffen te worden

Bij veel artiesten moet er een flinke voorbereiding worden getroffen voordat ze kunnen optreden. Denk maar aan een band die al hun materiaal goed afgestemd moet hebben.

Dit is bij een goochelaar vaak een stuk minder, al moet ook daar soms ook een speciaal podium voor worden neergezet. Bij rondlopend entertainment hoeven dit soort dingen in de meeste gevallen helemaal niet. De artiest kan daarnaast gewoon rondlopen met zijn of haar act, waardoor er geen speciaal plekje voor ingericht hoeft te worden.

Dave van Gulik rondlopend entertainment

3. Het is origineel

Ondanks dat een rondlopende artiest laagdrempelig is en weinig voorbereidingen vereist is het ook vrij origineel. De meeste feestjes hebben namelijk een DJ of band die voor het entertainment zorgt. Hier is niks mis mee, maar ik kan het niet erg origineel noemen.

Natuurlijk hoeven acts niet uniek te zijn om ervan te genieten, al kun je er als organisator wel pluspunten mee scoren als de door jouw geboekte artiest wat origineler is.

4. Het kan (bijna) overal

Een ander voordeel is dat rondlopend entertainment bijna overal voor geschikt is. Je kunt het niet alleen inzetten op een bedrijfsfeest, maar ook bij een beurs, bruiloft of open dag. In principe is het overal waar een grote groep mensen is mogelijk om er een goochelaar tussen te laten lopen. Daarnaast zijn er dus weinig voorbereidingen voor nodig, zoals ik hierboven al aangaf.

Ook dit maakt een rondlopende artiest weer extra laagdrempelig. Dus wellicht is het ook wat voor jouw evenement?

5. Het hoeft niet duur te zijn

Gezien het feit dat er niet altijd evenveel voorbereidingen nodig zijn voor een rondlopende artiest zorgt dat ervoor dat de prijs ook laag kan blijven. Dit is waar jij als organisator dus weer mooi van profiteert. Goedkoop, handig en origineel. Wat wil je nog meer?

Tip 1: Zorg ervoor dat je vooraf een indruk van de artiest krijgt

Ik kan me voorstellen dat als je rondlopend entertainment wilt gaan boeken, je graag vooraf zou willen weten met wie je te maken krijgt. Gelukkig is het vaak mogelijk om van tevoren vrijblijvend een afspraak met hem of haar te regelen.

Een andere optie is om een beter beeld van de betreffende artiest te krijgen door foto’s en video’s te bekijken. Vandaar dat ikzelf ook een video heb laten maken. Mocht de goochelaar in kwestie geen video op zijn of haar site hebben staan, dan kun je er altijd nog naar vragen.

Tip 2: Kies voor iemand met ervaring

Er zijn op het internet allerlei artiesten te vinden. De prijsklasse zal echter sterk verschillen. Er zullen ook beginnende goochelaars tussen zitten die misschien wel voor 100 euro per avond komen.

De kans is echter klein dat een dergelijke artiest veel ervaring heeft. In principe hoeft dat niet erg te zijn, maar de kwaliteit van zijn of haar show zal ongetwijfeld een stuk lager zijn dan gemiddeld. Met name de interactie tussen hem en het publiek is vaak nog niet zo sterk ontwikkeld. Wat uiteraard komt vanwege het feit dat deze artiest nog niet zoveel heeft kunnen oefenen.

Natuurlijk kun je dat hem of haar niet kwalijk nemen, iedereen moet tenslotte ergens beginnen. Toch is het wel jammer als jouw feestje eronder zou lijden. Een onervaren artiest kan namelijk erg onprofessioneel en zelfs ongemakkelijk overkomen als deze in een vreemde omgeving neergezet wordt. Uiteraard zullen de meeste gasten niet bepaald onder de indruk zijn wanneer dit gebeurt.

Bedankt voor het lezen van deze rondlopend entertainment blog. Ik hoop dat de tips en informatie nuttig waren en mocht je binnenkort een artiest nodig hebben neem dan gerust even contact met mij op! Heb je nog enkele vragen? Stuur mij een mail!