Mocht je dit jaar wederom een standaard kerstborrel achter de rug hebben dan is er een grote kans dat je volgend jaar wel eens wat anders wilt. Niet alleen met kerst, maar misschien ook daarvoor. Wat dacht je van een tafelgoochelaar?

Mocht jij jezelf afvragen wat een tafelgoochelaar nou eigenlijk is, dan kan ik dat op een hele simpele manier voor je uitleggen. Tafelgoochelaars zijn goochelaars met trucs die aan een tafel uitgevoerd kunnen worden. Het gaat hier vaak om kaarttrucs, maar ook andere dingen. Zolang het maar een beetje kleinschalig is en bij wijze van spreken aan een bartafel opgevoerd kan worden.

In deze blog geef ik je enkele redenen om er ook voor jouw evenement eentje in te huren. Ook zal ik uitleggen hoe het boeken van een tafelgoochelaar in zijn werk gaat en geef ik je wat inzicht in de kosten.

Waarom zou je een tafelgoochelaar inhuren?

Allereerst zal ik uitleggen waarom je nou eigenlijk een tafelgoochelaar moet laten komen. Of ja, niks moet natuurlijk, maar ik zal je vertellen waarom het aan te raden is. Er zijn vele redenen, maar hieronder zal ik de 5 voornaamste voor je opnoemen.

1. Het is voor iedereen toegankelijk

Het is allereerst laagdrempelig. Niet iedereen heeft zin in een zanger of excentrieke act. Alhoewel deze meestal wel een leuke show geven zijn ze over het algemeen erg dominant aanwezig, wat niet iedere gast kan waarderen. Een tafelgoochelaar is daarentegen wat rustiger. Ze betrekken het publiek erbij, maar geven mensen ook de kans om hun eigen ding te doen. Daarnaast zijn goochelaars geschikt voor zo’n beetje iedere doelgroep en leeftijdscategorie.

2. Er hoeven weinig voorbereidingen getroffen te worden

Een ander voordeel is dat deze vorm van goochelen niet zoveel voorbereiding met zich meebrengt. De goochelaar neemt zijn of haar eigen spullen mee en jij hoeft in principe alleen voor een (bar)tafel te zorgen. Dit scheelt niet alleen in tijd, maar vaak ook in kosten.

Gezien het feit dat er voor veel andere artiesten wel een hoop voorbereidingen getroffen moeten worden is een tafelgoochelaar op dit gebied aantrekkelijker.

3. Het is veel persoonlijker dan de gemiddelde artiest.

We zijn allemaal wel bekend met goochelaars als Hans Klok of Victor Mids. Dit zijn briljante artiesten, maar de kans is klein dat je ze ooit van dichtbij zal aanschouwen. Zelfs al zou je een show bezoeken, dan nog zie je ze vanaf een afstand op een podium.

Dus wanneer jij als organisator een dergelijke artiest boekt, dan krijgen je ongetwijfeld een mooie show…maar waarschijnlijk zal die niet zo persoonlijk zijn. Wil jij echter een tafelgoochelaar inhuren? Dan is het een ander verhaal.

De show van een tafelgoochelaar is namelijk wat kleinschaliger en daardoor veel intiemer. De kans is groot dat vele van je gasten persoonlijk contact met de goochelartiest zullen maken.

4. Het is vrij uniek

Zoals ik hierboven al aangaf hebben veel mensen wel ooit eens een goochelaar zien optreden. De kans is echter kleiner dat er eentje recht voor hun neus heeft gestaan. Hierdoor is de goochelact origineler dan de gemiddelde show, wat de kans groter maakt dat men het zal waarderen.

Ook zullen ze het sneller onthouden en erover gaan praten met vrienden en familie. Dit natuurlijk weer fijne gratis reclame voor jou of je bedrijf.

5. Tafelgoochelaars zijn betaalbaar

Een bekende artiest boeken is leuk, maar kost al snel enkele duizenden euro’s. Het zou zomaar kunnen dat dit daarom niet binnen jouw budget past. Daarnaast zijn er ook nog een hoop andere dingen waar je geld aan moet uitgeven, zoals bijvoorbeeld drank en hapjes. Of wat dacht je van de kosten die een feestzaal met zich mee kan brengen?

Artiesten die aan tafelgoochelen doen zijn over het algemeen best betaalbaar. Het is misschien niet zo goedkoop de band van je oom, maar ook niet veel duurder. Wil je meer weten over de prijzen van een tafelgoochelaar? Kijk dan hieronder bij het kopje ”tafelgoochelaar kosten” of lees deze blog.

Bedrijfsfeest?

Een tafelgoochelaar kan een erg leuke aanvulling zijn op je bedrijfsfeest. Dit omdat een dergelijke artiest gasten op een persoonlijke manier vermaakt en daarnaast ook mensen met elkaar in contact kan brengen. Een tafelgoochelaar is namelijk niet alleen iemand die allerlei trucs laat zien, maar kan ook als gangmaker ingezet worden. Perfect dus voor als het personeel elkaar nog niet zo goed kent.

Al kun je een goochelaar natuurlijk ook gewoon boeken voor een privéfeestje zoals bijvoorbeeld een bruiloft. Ook hier kan hij of zij een leuke aanvulling zijn. Zolang er maar mensen zijn die zin hebben om geweldige trucs aanschouwen. Al blijkt in de praktijk dat vrijwel iedereen daarvoor openstaat.

Het is echter wel raadzaam om de goochelaar van te voren in te lichten over wat voor evenement je organiseert. Want dan kan hij of zij hier rekening mee houden. Als je gewoon zegt ”dat er een feest is” dan komt het waarschijnlijk ook wel goed, maar is er een kans dat je niet het optimale uit het evenement haalt.

Hoe boek je een tafelgoochelaar?

Als je een tafelgoochelaar wilt boeken dan kun je gebruik maken van Google of een andere zoekmachine. Het is echter beter om een agentschap in te schakelen, zoals bijvoorbeeld Dutch Magic. Zij hebben een breed netwerk van professionele goochelaars. Ikzelf ben er uiteraard ook lid van.

Wanneer je een artiest hebt gevonden die je wel wat lijkt dan kun je hem of haar altijd vrijblijvend contacteren. Geef door wat je wensen zijn en kom er samen achter of jullie wat voor elkaar kunnen betekenen. Een goede goochelaar zegt eerlijk waar deze tot toe instaat in.

Tafelgoochelaar kosten

Veel mensen vragen zich af hoeveel een tafelgoochelaar nou eigenlijk kost. Dit verschilt vaak per goochelaar, maar meestal is het vanaf 375 euro. Als het goed is heb je dan een professionele goochelaar met ervaring. Ik zou hiervoor dus wel aanraden om alleen artiesten te nemen welke lid zijn van een agentschap, om er zeker van te zijn dat je met professionals te maken hebt.

Hopelijk heb je wat aan deze blog gehad. Je krijgt volgende week nog een overzicht van alle blogs welke dit jaar zijn verschenen. Lees ook mijn goochelgids!