”Tafelgoochelaar kosten…wat bedoel je?”

(Tafelgoochelaar kosten)

Je hebt besloten dat je een tafelgoochelaar wilt inhuren. Maar…

Hoeveel kost zo’n tafelgoochelaar nou eigenlijk en waarom?

Omdat je al meerdere blogs en filmpjes hebt bekeken van Dave weet je al zeker dat een tafelgoochelaar zeker een leuke activiteit is voor je evenement.

Zo niet kijk dan eerst even naar deze blog.

Je weet waarom je een tafelgoochelaar wilt. Je weet alleen nog niet wat de kosten zijn voor een tafelgoochelaar en waarom.

En precies dat ga ik je uitleggen:

Waarop zijn de tafelgoochelaar kosten gebaseerd?

Een tafelgoochelaar moet natuurlijk ook zijn brood verdienen maar niet alles van de prijs gaat natuurlijk naar hemzelf.

Reiskosten

Een tafelgoochelaar moet natuurlijk rekening houden met de locatie waar hij moet optreden en zal de reiskosten moeten meerekenen. Denk aan reistijd, benzine en afgelegde afstand etc…

Tijd

De kosten van een tafelgoochelaar zullen uiteraard ook te maken hebben met de hoeveelheid tijd die hijzelf heeft.

Heeft de tafelgoochelaar regelmatig optredens en heeft hij daardoor weinig tijd dan zal de prijs hoogstwaarschijnlijk ook een stuk hoger worden.

Dit heeft natuurlijk ook heel erg te maken met de kwaliteit van de tafelgoochelaar.

Materiaal

Het materiaal die de tafelgoochelaar gebruikt, zal eens in de zoveel tijd moeten worden vervangen en daar moet dan ook rekening mee worden gehouden.

Vervangend materiaal moet natuurlijk ook gewoon betaald worden.

tafelgoochelaar kosten, dave van gulik

Belasting

Zoals elke ondernemer moet een tafelgoochelaar ook belasting betalen.

Aantal gasten

Het aantal gasten is ook een factor in de prijs. Moet een tafelgoochelaar meer gasten entertainen dan zal dit ook betekenen dat er meer tijd nodig is.

Repetitietijd

Een tafelgoochelaar zal natuurlijk moeten oefenen om zo goed mogelijk te worden en te blijven. Daarnaast is het ook mogelijk om trucs af te stemmen op jouw evenement en zal daar speciaal opnieuw voor moeten worden geoefend.

Reclame en overige kosten

De tafelgoochelaar moet natuurlijk ook rekening houden met reclame maken. Via reclame komen er natuurlijk meer mensen op zijn site en weten mensen dat zij hem kunnen inhuren.

Kosten op basis van ervaring

Je hebt natuurlijk veel verschillende soorten goochelaars, deze kan je verdelen in enkele categorieën:

  • Beginnende goochelaars
  • Hobby goochelaars
  • Amateur goochelaars
  • Semiprofessionele goochelaars
  • Professionele goochelaars

Een beginnende goochelaar zal niet in staat zijn een heel optreden voor te bereiden en op te gaan treden.

Terwijl een amateur goochelaar of een hobby goochelaar dit in principe al zou kunnen doen. Alleen hebben zij niet de benodigde ervaring om een professionele show te creëren.

De kosten voor een van hen is dan ook stukken lager.

Een semiprofessionele goochelaar zal al wat meer ervaring hebben en treed af en toe op.

Aan zijn acts kan je dan ook zien dat hij meer ervaring heeft. Zijn prijs is al hoger dan die van een beginnende goochelaar.

Een professionele goochelaar heeft op regelmatige basis optredens en is dan ook erg ervaren. Deze goochelaar heeft dan ook het hoogste prijskaartje van allemaal.

Zijn optredens zijn in vergelijking met de andere twee wel van een veel hogere kwaliteit.

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om een relatief lage prijs te betalen voor een goochelaar maar dat heeft dan vaak ook een reden (weinig ervaring, versleten materiaal etc…).

tafelgoochelaar kosten, dave van gulik

Wat krijg je ervoor terug?

Een tafelgoochelaar zorgt ervoor dat iedereen in de zaal geëntertaind wordt en verbaasd erbij zullen zitten.

Er wordt gespeeld met kaarten, rode balletjes, elastiekjes en nog heel veel andere dingen waar jullie gasten zich van zullen verbazen.

In dit filmpje hierboven kan je even een vlug beeld krijgen van hoe het er eigenlijk uitziet in de praktijk en de reacties van het publiek.

Dave zorgt ervoor dat mensen genoeg gespreksstof hebben om de rest van de tijd er met elkaar over te kunnen praten.

Zo is het voor iedereen makkelijker om contact te leggen of gewoon nog meer plezier te hebben.

‘’Dave komt binnen met een smile en verlaat je feest met dezelfde glimlach. Toch is er door Dave iets veranderd op m’n feest. Dave ontvangt je gasten op je feest zonder dat hij de host is, hij laat onbekenden van elkaar samensmelten tot een geheel door de “hoe kan dat nou?” en “bizar! snap jij dat?” vragen. Dave is een gast van je feest die goochelt voor de andere gasten, niet een goochelaar in dienst.” – Rutger van Drongelen

Hopelijk begrijp je nu beter waarom tafelgoochelaar kosten allemaal erg verschillen en waarom dat kan komen.

Wil je nou meer weten, kijk dan even rond op de site en lees nog wat blogs.

(Leestip: Tafelgoochelaar inhuren)

Waarom Dave als tafelgoochelaar inhuren?

Dave is al bezig met goochelen sinds 1986 en heeft sindsdien enorm veel optredens gehad. Op regelmatige basis is Dave te zien in Nederland én België.

Ook is Dave al jaren bezig in de zakelijke wereld waardoor hij veel ervaring heeft met gesprekken en mensen op hun gemak stellen.

Daarnaast is Dave lid van de Nederlandse Magische Unie en van Gonga, een van de grootste goochelverenigingen van Nederland.

Ben je overtuigd en wil je Magisch Entertainment Dave van Gulik ook inhuren als tafelgoochelaar? Vraag dan snel meer informatie op of boek Dave direct via onderstaande knop. Er zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen worden om je een passend voorstel te doen gebaseerd op je wensen en behoeften.