Als dit de eerste keer is dat je mijn website bezoekt dan wil ik je van harte verwelkomen. Mensen welke een goochelaar zoeken zijn hier aan het juiste adres. Daarnaast kun je in deze blogs een hoop informatie vinden.

Kom jij hier echter vaker? Dan wil ik je bedanken voor het feit dat je mijn blogs dit jaar gevolgd hebt! Gezien ik dit jaar veel gedaan en geschreven heb wilde ik er graag een overzicht van maken en dit met jullie delen. Het resultaat zie je hieronder:

De eerste blog heette Goochelaar bedrijfsfeest inhuren? en ging over goochelaars op bedrijfsfeesten. Ik gaf hierin 4 tips die je kunnen helpen bij het boeken van de juiste goochelaar voor jouw bedrijfsfeest.

Vervolgens publiceerde ik een artikel over optredens tijdens een bruiloft. Dit ging over de toegevoegde waarde van een goochelaar op dergelijke feesten. Ik hoor namelijk dat veel mensen het in de praktijk leuker vinden dan dat ze in eerste instantie hadden gedacht. Wat voor mij en mijn collega’s natuurlijk een geweldig compliment is.

De derde blog ging wederom over bedrijfsfeesten, maar dit keer niet specifiek gericht op goochelaars. Vanwege mijn lange ervaring als entertainer weet ik namelijk ook het een en ander over het organiseren van evenementen. Deze kennis heb ik verwerkt tot enkele tips die makkelijk zijn toe te passen.

Mijn vierde blog had weer een heel ander onderwerp, namelijk vrouwelijke goochelaars. In dit artikel ging het over waarom deze zo schaars waren. Tevens noemde ik enkele voorbeelden van vrouwelijke illusionisten, zowel uit Nederland als internationaal. Het bleek dat veel mensen deze blog leuk vonden om te lezen. Mocht jij als vrouw (of man) zelf ook willen leren goochelen dan hoop ik dat je hierdoor geïnspireerd bent geraakt!

Daarnaast heb ik ook meerdere blogs geschreven over de kosten van een goochelaar. Waaronder Wat kost een goochelaar en tafelgoochelaar kostenDit was bedoeld om potentiële klanten wat inzicht te geven de prijzen welke goochelaars over het algemeen hanteren. Wil jij zelf ook een goochelaar of illusionist inhuren? Dan is het raadzaam om deze artikelen eens door te lezen.

Veel mensen vroegen zich af wat nou eigenlijk het verschil was tussen een goochelaar en illusionist. Vandaar dat ik hier wat toelichting over heb gegeven in de blog Wil jij een illusionist inhurenDus mocht jij jezelf dit ook afvragen, lees dan vooral die blog eens goed door!

2018 is ook het jaar dat ik mijzelf heb aangesloten bij Dutch Magic. Dit is een agenstschap waar zo’n beetje alle grote Nederlandse goochelartiesten lid van zijn. Mij inhuren als goochelaar kan voortaan dus ook via hun site. Bekijk hier mijn persoonlijke pagina in de Dutch Magic database.

Als we het nou toch over Nederlandse goochelaars hebben, ondanks de vele bekende goochelaars die ons land heeft hangen er nog steeds vele voordelen rondom dit vak. Het zou echter zonde zijn als mensen daardoor geen goochelaar huren. Vandaar dat ik ook hier een blog over geschreven heb. Ik noem meerdere mythes rondom goochelartiesten en vertel daarbij natuurlijk ook hoe het echt zit.

Ik heb trouwens ook een gastblog geschreven voor Entertainmenthoek, een site die zich met name focust op films en series. In deze blog besprak ik 7 films over goochelaars. Mocht jij van films houden, dan kan ik dit artikel zeker aanraden. Waarschijnlijk staan er meerdere films in die jij nog niet kent.

Het hoogtepunt van het jaar was waarschijnlijk de goochelgids. Dit is een lange blog waarin ik uitgebreid inga op goochelen en de dingen die eromheen hangen. Denk aan de definitie van het woord goochelen, bekende goochelaars en hoe jij zelf kunt leren goochelen. Je kunt deze gids hier lezen. Wil jij zelf overigens ook goocheltrucs leren? Lees dan de blogs Hoe goochelaar worden? Leer het met deze 7 stappen en Leren Goochelen – met deze 7 tips kun jij het ook

Mocht je zulke achtergrondinformatie (zoals in de goochelgids staat) interessant vinden, ik heb ook nog wat losse blogs geschreven over goochelshows en hoe een goochelaar huren nou eigenlijk in zijn werk gaat.

Een ander noemenswaardige blog is die over een directeur die van plan was om een goochelaar te boeken voor zijn evenement. Het artikel is gebaseerd op een gesprek dat wij samen hadden. Je kunt het hier lezen.

Naast het schrijven van blogs heb ik daarnaast vooral veel opgetreden. Ik ben op verschillende plekken in Nederland te gast geweest, van Utrecht tot Breda en van Amersfoort tot Rotterdam. Mocht je geïnteresseerd zijn, op mijn Instagram en Facebookpagina staan wat foto’s van deze evenementen.

Ik denk dat ik voor dit jaar genoeg geschreven heb. Ik wens jullie allemaal een prettig nieuwjaar en hoop vele van jullie te kunnen zien, zowel op mijn site als bij liveoptredens.