Wat is close-up magic of tafelgoochelen nu precies?

Vaak krijg ik de vraag wat close-up magic of tafelgoochelen precies is en wat je daarvoor terug krijgt zodra je mij boekt als goochelaar. Ik zal het in deze korte blog aan je uitleggen.

Wat is close-up magic of tafelgoochelen nu precies? Hieronder leg ik het je uit.

Wat is close-up magic of tafelgoochelen

Close-Up Magic

Close-Up magic is een onderdeel binnen het goochelen. Zo kennen we namelijk het illusionisme waarin er gewerkt wordt met vaak kisten, vuur en assistenten. Daarnaast kennen we het toneelgoochelen waarmee er vaak met een podiumshow goocheltrucs gedaan worden voor het grotere publiek. Hierbij sta of zit je als toeschouwer in de zaal en maak je een complete show mee.

Dan kennen we ook nog het moderne straatgoochelen of streetmagic genoemd, dit is wat je bijvoorbeeld ziet bij Dynamo of onze eigen Victor Mids met Mindfuck waarbij er op straat voor voorbijgangers gegoocheld wordt.

Close-Up Magic is zo ook een onderdeel, hierbij wordt er vaak gebruik gemaakt van alledaagse materialen zoals kaarten, balletjes, touw etc. waarmee je goochelt direct onder iemands neus (close-up) en in verschillende settings kan meemaken.

Tafelgoochelen

Binnen het close-up magic is het tafelgoochelen (soms ook wel table magic genoemd) het meest bekende onderdeel. Hierbij komt er een goochelaar met diverse goocheltrucs langs tafels of groepjes mensen meestal in een feestomgeving. (denk bijvoorbeeld aan een bruiloft, jubileum, verjaardag of een bedrijfsfeest) En verbaasd hen met de magie die hij laat zien.

Afhankelijk van het aantal gasten en de uren die je geboekt bent kom je doorgaans twee tot drie keer bij deze gasten langs. Op deze manier laat je als goochelaar de mensen verbazen en verwonderen terwijl deze er met hun neus bovenop staan.

Door het ongedwongen karakter, het feit dat je mensen met elkaar verbind en deze achterlaat met gespreksstof onder elkaar maakt het dat het tafelgoochelen het meest geboekt wordt.

Al met al is een goochelaar die komt tafelgoochelen een verrijking van je feest/evenement. Voor meer informatie en het stellen van vragen mag je altijd contact opnemen.