Bekende Nederlandse Goochelaars zijn wereldwijd actief en treden overal op. Het goochelen komt steeds meer in opkomst, en ook in de media komt er steeds meer aandacht voor goochelen en het illusionisme. Zo werd in 2017 de illusionistenfilm ‘Now you see me 2’ uitgebracht (lees hier mijn review over deze film), en zitten er al meerdere seizoenen van het Nederlandse ‘Mindf*ck’ op.

Bekende Nederlandse Goochelaars

Nederland is goed in alles: ons kleine kikkerlandje doet het goed in de voetbalwereld, brengt de beste dj’s ter wereld voort, en heeft ook een paar grote (internationale) goochelaars voortgebracht. Ik zet de meest bekende voor je op een rijtje:

Hans Klok

Hans Klok is misschien wel de meest succesvolle goochelaar op internationaal gebied die Nederland te bieden heeft. Op zijn tiende kreeg hij zijn eerste goocheldoos, op zijn twaalfde werd hij Nederlands kampioen, en sindsdien is alles in sneltreinvaart gegaan. Hij is niet alleen in Nederland geliefd, maar treedt in landen van over de hele wereld op. Zo heeft hij ook weleens samengewerkt met wereldsterren Pamela Anderson en Rihanna en tweemaal in Las Vegas gestaan met zijn shows.

Hans Klok is ieder jaar met een nieuwe theatershow te zien. Lees meer over hem in mijn andere blog >>>

Hans Kazàn

Wanneer je een succesvolle illusionist wil worden doe je er misschien wel goed aan om je naam te veranderen naar Hans, want die naam blijkt een schot in de roos in de goochelwereld. Hans, geboren met de achternaam Mulder, begon net als Hans Klok op jonge leeftijd met goochelen. Op zijn negende kreeg hij van Sinterklaas een goocheldoos, waarna het balletje al snel ging rollen. Nadat hij in 1976 de derde plek bemachtigde tijdens het wereldkampioenschap goochelen, trad hij steeds vaker op als goochelaar tijdens verschillende Nederlandse tv-programma’s zoals Ren je Rot.

Magic Unlimited

Magic Unlimited is een goochelaarstrio, waarin twee zonen van Hans Kazàn meedoen: Oscar en Renzo. Maartje, het derde lid van Magic Unlimited, is de vrouw van Renzo. Zij hebben niet alleen succesvolle shows in Nederland gehad, maar ook in onder andere Berlijn, Indonesië, Zuid-Korea en China.

Fred Kaps

Hoewel Fred Kaps helaas al een tijdje niet meer onder ons is, is hij nog steeds één van de beroemdste Nederlandse goochelaars. Zijn doorbraak kwam in 1964, toen hij tijdens een Amerikaans televisieprogramma vlak na The Beatles mocht optreden. Naar deze uitzending keken ruim 73 miljoen mensen. Zijn specialiteit was vingervlugheid. Hij gaf geen grootse optredens, maar hield het zo minimalistisch mogelijk. En dat pakte goed voor hem uit, want hij had over de hele wereld fans zitten.

Bekende Nederlandse Goochelaars

Rob en Emiel

Deze twee mannen doen het niet alleen goed in hun eigen land (zo hebben zij hun eigen tv-programma Street Magic), maar vallen ook in de smaak aan de andere kant van de wereld. Zo stonden ze zeventien keer in een uitverkocht Sydney Opera House, en hebben ze ook veel andere landen op verschillende continenten aangedaan. In 2009 wonnen zij het wereldkampioenschap mentalisme. Momenteel touren zij met hun nieuwe show Blow me Away door heel Nederland

Tommy Wonder

Jacobus Maria Bemelman, ofwel Tommy Wonder, heeft veel betekent (en doet dat nog steeds) voor de goochelwereld. Hij mocht een paar dagen voor zijn overlijden nog een staande ovatie in ontvangst nemen tijdens het Nationaal Congres voor de Goochelkunst. Tommy heeft naast veel prijzen en onderscheidingen ook twee boeken over het goochelen geschreven, die als van grote invloed op de goochelwereld worden gezien.

Christian Farla

Christian Farla mag zich sinds 2006 meester-illusionist noemen. Hij trad op met verschillende shows en was in verscheidene televisieprogramma’s te zien. Christian staat er om bekend dat hij als eerste illusionist een rode Formule 1 Ferrari tevoorschijn heeft getoverd. In 2009 deed hij dat dunnetjes over door een heuse helikopter te laten verschijnen tijdens de finale van Das Supertalent.

Victor Mids

Twee jaar geleden was hij er ineens: met zijn goochelshow Mindf*ck veroverde hij de harten van duizenden Nederlandse televisiekijkers. Hij is eigenlijk afgestudeerd als arts, en gebruikt zijn kennis van de zintuigen en hersenen die hij tijdens zijn studie heeft opgedaan om toe te passen tijdens zijn illusies. Hoewel Victor internationaal nog niet heel bekend is, gaat hij vast en zeker een grote naam worden in de internationale illusionistenwereld.

Zelf een goochelaar op je feest/evenement?

Er zijn vast nog meer bekende Nederlandse goochelaars te vinden. Wil je al dit goochelgeweld zelf eens van dichtbij meemaken? Dave kan je dit bieden door middel van een van zijn shows. Kijk voor meer informatie even op deze pagina >>>>