Jullie hebben het misschien al wel gehoord, maar voor degene die het gemist hebben: het populaire America’s Got Talent is onlangs gewonnen door een goochelaar! Ondanks dat dit nieuws alweer een paar weken oud is wil ik er toch even bij stilstaan.

De talentshow America’s Got Talent had dit seizoen ook in ons land veel volgers. Dit natuurlijk vanwege de deelname van onze eigen Glennis Grace. Alhoewel het aan de ene kant jammer is dat zij niet gewonnen heeft, vind ik het wel weer positief dat een goochelaar er met de prijs vandoor ging. Dit wijst namelijk uit dat goochelen nog steeds van deze tijd is. Dit wist ikzelf natuurlijk allang, maar hopelijk is nu ook het grote publiek overtuigd.

Een leuk detail is overigens dat Shin Lim, de goochelaar in kwestie, nog maar net 26 jaar is. Toch weet hij al vele mensen te verbazen met zijn indrukwekkende trucs. Dit terwijl hij zijn artiestenleven eigenlijk als muzikant wilde beginnen. Shin ging naar de muziekschool en het goochelen was slechts een hobby.

Een diagnose met het zogeheten ‘carpaal tunnel syndroom’ zorgde ervoor dat hij zijn vingers niet meer zo kon overbelasten. Hij moest daardoor kiezen: of muziek, of goochelen. Hij koos het laatste en ging al snel Youtube video’s maken met goocheltrucs.

Het duurde niet lang voordat hij aan enkele kampioenschappen deelnam en daar enkele prijzen won. Ook was Shin twee keer te gast bij Penn & Teller: Fool Us, een televisieshow waarin een gast de taak heeft om Penn en Teller, twee bekende goochelaars, te verbazen. Het doel is om ervoor dat zorgen dat het duo niet kan raden hoe de betreffende truc werkt. Shin slaagde hier beide keren in.

Wil jij ook zo leren goochelen als Shin? Lees dan mijn blogs omtrent goochelaar worden en de bijbehorende trucs! Neem ook een kijkje in mijn goochelgids. Liever een goochelaar inhuren? Overweeg dan om mij eens te boeken. Ik kan je garanderen dat het een interessante avond zal worden!