4 vragen die je een illusionist of goochelaar niet stelt

Goochelaars/illusionisten verrassen je en laten je iets zien waarvan je niet begrijpt hoe het werkt. Logisch dat je razend nieuwsgierig bent naar hoe het werkt. Toch kun je er een goochelaar/illusionist beter niet naar vragen. Hij kan toch niet zomaar zijn geheim prijs geven? Het is juist het geheim dat de truc bijzonder en spectaculair maakt!

4 vragen die je een goochelaar niet stelt

4 vragen die je een illusionist/goochelaar niet stelt

Terwijl een illusionist/goochelaar voortdurend bezig is met het bedenken en oefenen van nieuwe trucs, moet ook het publiek iets leren: Je kunt niet zomaar alles vragen. Wil jij het beste publiek zijn tijdens een goochelact? Check dan wat je vooral NIET aan een goochelaar moet vragen:

1   Kun je me die truc uitleggen?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk altijd nee. Want een magisch entertainer die zijn geheimen prijs geeft, heeft al gauw geen trucs meer over om het publiek mee om ver te blazen. En neem maar van mij aan: Hoe graag je ook wil weten hoe het zit, trucs zijn veel leuker als je níet weet hoe ze in elkaar steken.

2   Kun je me deze truc nog eens voor doen?

De kracht van een goocheltruc zit ‘m in het feit dat het publiek wordt verrast. Er gebeuren vaak onverwachtse dingen die je niet begrijpt. Zie je een truc meerdere keer na elkaar, dan weet je wat er gaat komen en ga je anders naar de handelingen van de goochelaar kijken. Een stuk minder leuk!

3   Hoe doe je dat?

Illusionisten/Goochelaars willen hun trucs niet zomaar uitleggen of herhalen. Een goede entertainer geeft dus ook geen antwoord op de vraag ‘hoe doe je dat?’.

4   Kun je me ook wat leren?

Een feest of evenement is een slechte plek om te leren goochelen. Gelukkig zijn er zat boeken vol trucs en staat ook het internet vol met informatie en tips. Helaas, leren goochelen zul je moeten doen zonder hulp van de goochelaar waar je zojuist een show van hebt gezien. Je kunt ook eventueel een workshop goochelen volgen!

Goeie vragen om wél aan een illusionist/goochelaar te stellen

Wat je wel kunt vragen? Genoeg! De meeste goochelaars en entertainers maken graag een praatje met de mensen in het publiek. Tips:

Tip #1: Mag ik ook een truc laten zien?

Ken je zelf een goocheltruc? Daar wil een illusionist.goochelaar best naar kijken! Vraag dus gerust of hij tijd heeft om te zien wat jíj uit je hoge hoed kunt toveren.

Tip #2: Waarom ben je begonnen met goochelen?

Iedere goochelaar heeft zijn eigen verhaal over waarom hij is begonnen met goochelen. Mijn eerste keer goochelen begon met een goocheldoos die ik cadeau kreeg. Hoe deze hobby er jaren later toe leidde dat ik als professional aan de slag ben gegaan lees je in het blog dat ik schreef over goochelaar worden.

Tip #3: Mag ik je ook inhuren voor mijn feest?

Dát mag je natuurlijk altijd vragen. Ben je enthousiast over het optreden van een goochelaar en heb je zelf ook een feest in de planning staan, dan is een goochelact misschien wel precies het entertainment waar je naar op zoek bent. Benieuwd of een goochelact past bij jouw feest of evenement? Lees hier 6 dingen die je moet weten voor je een goochelaar boekt.