Als jij op deze pagina terecht bent gekomen dan is de kans groot dat je een goochelaar huren iets is dat je overweegt. Of misschien zoek je inspiratie voor een feest dat je binnenkort gaat organiseren. Mocht dit het geval zijn dan kan ik je hierbij perfect van dienst zijn.

Ik ben als goochelaar namelijk al op vele evenementen te gast geweest. Niet alleen festivals, maar ook vele bruiloften, bedrijfsfeesten en zelfs beurzen. Ook ben in regelmatig te vinden in Holland Casino, waar ik actief gasten vermaak.

Oké, genoeg over mij. We gaan het nu hebben over wat ik voor jou kan betekenen. Vandaar dat ik hieronder de voordelen van een goochelaar huren voor je op een rijtje zal zetten.

Goochelaar huren: 5 voordelen

Aangezien ik graag toelichting geef bij mijn uitspraken heb ik hieronder enkele redenen verzameld waarom een goochelaar huren ook in jouw geval interessant kan zijn.

Deze tips zijn zowel handig voor mensen die een bedrijfsevenement willen organiseren als een feestje in de privésfeer.

#1: Het is weer eens wat anders

Een beetje afwisseling kan geen kwaad. Met name als het om feestjes gaat. We zijn allemaal wel bekend met de standaard band of zangeres die komt optreden op een bruiloft of tijdens het bedrijfsfeest. Hier is helemaal niets mis mee, maar toch is het een goed idee om je gasten of personeel eens te verrassen.

Een originele artiest pakt eigenlijk altijd goed uit, zelfs als je denkt dat je werknemers ”hier niet zo van houden”. Want als je het ze op de man af vraagt dan is de kans inderdaad groot dat veel mensen zullen zeggen ”dat ze een simpel feestje ook wel goed genoeg vinden”. Hetzelfde geldt voor bruiloftsgasten. Natuurlijk zullen er veel gasten zijn waarvoor het met enkel drank en muziek ook leuk genoeg is. Desondanks kan het in beide gevallen geen kwaad om eens wat extra’s te doen. Want zeg nou zelf, jij kunt het toch ook waarderen als iemand net wat meer moeite doet dan gemiddelde organisator?

Er zullen nu misschien mensen zijn die de welbekende band of DJ absoluut niet willen vervangen, maar dat hoeft gelukkig ook helemaal niet. Een goede goochelaar kan namelijk prima naast een andere act optreden. Je kunt dus gerust een goochelaar huren als er al een andere artiest geboekt is.

#2: Er is ruimte voor interactie

Kijken is leuk, maar meedoen is eigenlijk nog veel leuker. Althans, in het geval van een optreden denk ik dat deze uitspraak zeker relevant is. Gelukkig is er bij een goochelaar volop de mogelijkheid om actief aan de act deel te nemen.

Niet alleen vraag ik vaak aan mensen om te assisteren bij mijn trucs, maar probeer ik ook op andere manieren de gasten bij de act te betrekken. Al is het maar door kleine dingen als grapjes maken en vragen aan het publiek stellen.

Goochelaar bruiloft

© Twycer / www.twycer.nl

Ik weet vanuit ervaring dat dit eigenlijk altijd wel gewaardeerd wordt. Want zoals ik al zei, kijken is leuk, maar meedoen nog veel leuker.

Natuurlijk zullen er ook mensen zijn die liever alleen kijken, maar dat weet ik wel aan te voelen. Bij mij is niemand iets verplicht en ik zal mezelf dan ook vooral niet opdringen aan mensen die daar geen behoefte aan hebben.

#3: Het is betaalbaar

Het huren van een artiest is niet goedkoop. Althans, niet als je een fatsoenlijk iemand wilt laten komen. Toch is een goochelaar huren in verhouding niet eens zo prijzig. Waar je aan een bekende Nederlandse goochelaar misschien duizenden euro’s kwijt zal zijn hoeft een wat minder bekende artiest niet zoveel te kosten.

#4: Een goochelaar huren kan voor vrijwel iedere gelegenheid

Artiesten zoals een zanger of band kunnen erg leuk zijn, maar zijn niet overal voor geschikt. Zo lijkt het me niet praktisch om een band te huren voor een beursstand. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, maar in de meeste gevallen zijn dergelijke acts nou eenmaal niet overal op hun plek.

Een goochelaar huren kan daarentegen voor vrijwel ieder soort evenement ingezet worden. Naast een bruiloft of verjaardag kan ik namelijk ook prima mensen vermaken op een bedrijfsfeest. Of zelfs op een beurs, waar ik potentiële klanten kan werven door middel van het uitvoeren van trucs.

Persoonlijk management

Het is zelfs mogelijk om mij te huren voor een workshop of seminar. Zo geef ik ook lezingen op het gebied van zelfontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Ook hier kan ik mijn trucs inzetten. Dit keer niet alleen voor het entertainment, maar ook om belangrijke lessen op een leuke en verfrissende manier uit te leggen.

#5: Goochelaars zijn echte gangmakers

Een goede goochelaar is ook in staat om buiten het podium de gasten te vermaken. Zo zijn ze ook in staat om rond te lopen en hier en daar wat mensen aan te spreken. Puur om de sfeer een beetje te verhogen.

Vandaar dat het ook mogelijk is om een goochelaar te boeken voor rondlopend entertainment. In dit geval is er geen sprake van een show vanaf het podium, maar loopt de artiest in kwestie rond en laat hier en daar wat trucs zien.

Dave van Gulik Goochelaar huren

Het bovenstaande concept klinkt misschien ietwat vreemd, maar het wordt altijd zeer gewaardeerd. Dit omdat de goochelaar in dit geval op een onopvallende manier tussen de gasten mengt en rondloopt om te kijken wie er volgens hem openstaan voor wat vermaak. Als hij iemand gevonden heeft maakt hij een gezellig praatje en laat indien gewenst wat trucs zien. In de praktijk heb ik gemerkt dat er vervolgens eigenlijk altijd mensen bij komen staan.

Hierdoor kan het zomaar zijn dat ik een half uur (of zelfs langer) bij dezelfde mensen sta. Al zorg ik er na een tijdje wel voor dat ik de interactie afrond, zodat ik ook nog ander mensen kan vermaken. Dit om zoveel mogelijk gasten de kans te geven om van mijn aanwezigheid te genieten.

Goochelaar huren – hoe doe je dat eigenlijk?

De kans is aanwezig dat je jezelf nu afvraagt hoe het huren van een goochelaar eigenlijk in zijn werk gaat. Dit is eigenlijk heel simpel, maar ter verduidelijking heb ik hier een simpel stappenplan voor jullie uitgewerkt. Hierin staan alle stappen beschreven die er voor nodig zijn.

Al is een goochelaar huren eigenlijk vrij simpel. Je stuurt de persoon in kwestie een mail, jullie bespreken samen de wensen door en maken vervolgens een afspraak! Zo makkelijk kan het zijn.

Het leukste zou natuurlijk zijn als je mij inhuurt. Naast dat ik erg enthousiast ben ben ik ook aangesloten bij Dutch Magic, een agentschap voor goochelaars en illusionisten dat enkel met professionals werkt.

Mocht je echter nog wat belangrijke vragen hebben dan begrijp ik dat natuurlijk ook. In dat geval mag je me altijd mailen.