Mocht jij interesse hebben in goochelen en goocheltrucs dan is de kans groot dat je een dergelijke artiest weleens live zou willen zien. Je vraagt jezelf misschien alleen af hoe je dit nou voor elkaar krijgt.

Goochelaars staan tenslotte niet op iedere straathoek. Alhoewel er wel degelijk goochelartiesten zijn die op straat trucs uitvoeren is de kans klein dat dit bij jou in de buurt gebeurt.

Geen probleem, want er zijn andere opties om in aanraking te komen met goochelaars. Zodat je niet alleen trucs kan aanschouwen, maar hier ook van kunt leren.

Waar je deze goochelaars nou precies kunt vinden is in deze blog te lezen. Daarnaast geef ik ook wat advies over hoe je het hele ”goocheltrucs leren” op een effectievere manier kunt aanpakken.

De voordelen van het kijken naar goocheltrucs

Allereerst is de vraag, waarom zou je naar goocheltrucs moeten kijken? Alhoewel je het antwoord hierop vast wel weet, anders zou je deze blog niet lezen.

Het bijwonen van goochelshows is natuurlijk erg leuk. Niet alleen ga je continue verrast worden, het kan ook gewoon erg ontspannend zijn om eventjes al je zorgen te kunnen vergeten en te genieten van leuke goocheltrucs. Vergelijk het met een bioscoopbezoek of een avondje naar de kroeg. Al zijn goochelshows net wat unieker, omdat je deze waarschijnlijk niet iedere week bezoekt.

Naast het entertainende aspect zijn er natuurlijk ook nog andere potentiële voordelen aan het kijken naar goocheltrucs. Je kunt er namelijk ook van opsteken, mocht jij zelf ook willen leren goochelen. Niet alleen kun je proberen te achterhalen hoe een truc werkt, je ziet ook hoe de betreffende goochelartiest met zijn of haar publiek omgaat. Want goochelen is niet alleen trucs laten zien, maar ook mensen entertainen. De aandacht van het publiek kan op meerdere manieren verkregen worden, dus het is aan te raden om vele goochelaars te bestuderen.

Als laatste is er soms ook de mogelijkheid om de goochelartiest achteraf persoonlijk te kunnen spreken. Hier kun je ook veel van leren en zo niet, dan is het vaak wel gezellig.

1: Bezoek goochelshows

De meest voor de hand liggende optie om goocheltrucs live te kunnen zien is door middel van het bezoeken van goochelshows. Deze worden door heel het land gehouden, dus mogelijkheden genoeg.

Al begrijp ik dat het soms lastig is om voor een enkele show naar de betreffende stad af te reizen. Probeer daarom op de hoogte te blijven van goochelshows bij jou in de buurt. Heb je even niet zoveel geld? Zorg er dan voor dat je wacht op evenementen zoals het Magic Festival Breda, waarop ook enkele shows gegeven worden die gratis toegankelijk zijn.

#2: Goochelaar inhuren

Een andere manier om een goochelshow te kunnen aanschouwen is om er zelf een te organiseren. Je kunt bijvoorbeeld een goochelaar inhuren. Een goochelaar boeken kost misschien wel wat geld, maar je zorgt er dan wel voor dat er een goochelaar naar je toekomt.

Natuurlijk is het een beetje omslachtig om een dergelijke artiest te boeken vanwege het feit dat je dan zijn of haar trucs van dichtbij kunt bekijken. Ook zou het vreemd zijn om een goochelaar, welke over het algemeen voor groepen optreedt, puur en alleen voor jezelf te boeken. Je kunt het echter wel combineren met een evenement dat je moet organiseren, zoals bijvoorbeeld een bruiloft of kerstborrel.

#3: Goochelaars ontmoeten

De meest leerzame manier om goocheltrucs live te kunnen aanschouwen blijft nog wel het ontmoeten van gelijkgestemden. Ontmoet andere goochelaars en leer van ze. Hoe je deze (beginnende) goochelaars vindt? Dit kan door middel sociale media zoals bijvoorbeeld Facebookgroepen.

Niet alleen wordt er online van alles gedeeld en besproken, er zijn ook regelmatig bijeenkomsten waar je aan kunt deelnemen. Een ideale gelegenheid om je mede goochelaars eens in het echt te ontmoeten. Je kunt dan van ze leren maar ook gewoon ervaringen uitwisselen.

Wees vooral niet bang om naar zo’n evenement toe te gaan. De kans is groot dat er vele andere mensen aanwezig zijn welke voor het eerst komen. Mocht het tegenvallen, de kans is erg klein, dan heb je in ieder geval weer een ervaring erbij. Dus als je twijfelt om een bijeenkomst te bezoeken, dan zou ik het gewoon doen!

Mocht je meer over goochelen willen weten dan kan ik aanraden om deze goochelgids eens te lezen. Ook mag je me altijd mailen voor meer informatie.