In mijn vorige blog had ik het over een kerstborrel organiseren. Aangezien ik heb gemerkt dat er veel mensen zijn die hier vragen over hebben wil ik er in deze blog nog wat extra aandacht aan besteden.

Veel mensen zijn op zoek naar kerstborrel ideeën. Ondanks dat ik hier niet in gespecialiseerd ben heb ik er als entertainer wel enige kennis over. Vandaar dat ik in deze blog een paar leuke ideeën met jullie wil delen.

Allereerst wil ik het echter even hebben over de redenen om een kerstborrel te organiseren. Jij als organisator ziet er wellicht een beetje tegenop, maar toch kan ik aanraden om er wel een te organiseren. Hieronder lees je waarom.

Het is (stiekem) erg gezellig

Ondanks dat niet iedereen wat heeft met dit soort verplichtingen vindt men het vaak toch erg gezellig. Er zullen altijd mensen zijn die ertegenop zien, maar in de praktijk valt het vrijwel altijd mee. Het is namelijk een moment waarop mensen op een ongedwongen manier met elkaar om kunnen gaan.

Vandaar dat ik denk dat de meeste personeelsleden het wel kunnen waarderen als er een kerstborrel komt. Al is het maar omdat ze daardoor misschien voor een keer wat eerder mogen stoppen met werken.

Je kunt het jaar officieel afsluiten

Een ander voordeel is dat een kerstborrel zich er perfect voor leent om het jaar officieel af te kunnen sluiten. Dit omdat het evenement vaak net voor de kerst valt en men soms tot en met nieuwjaar nog vrij is.

Zelfs al komt men tussen kerst en nieuw alsnog werken voelt het vaak toch als een soort afsluiting. Dit geeft voor veel mensen een persoonlijker gevoel dan wanneer iedereen zonder wat te zeggen weggaat op de laatste werkdag.

Daar komt bij dat jij als werkgever nog de kans hebt om wat te zeggen tijdens de borrel. Of gewoon je personeel kunt bedanken voor hun inzet. Alhoewel dit een klein gebaar is, zullen veel mensen het waarderen en kan het zeker bijdragen aan de toekomstige werksfeer.

Een bedrijfsuitje is vaak duurder

Daarnaast heb ik nog een vrij flauwe reden om een kerstborrel te organiseren, maar er zullen ongetwijfeld mensen zijn die het daadwerkelijk hierom doen. Een dergelijke borrel is vaak goedkoper om te realiseren dan een bedrijfsuitje.

Dit omdat een activiteit vaak flink wat geld kost en er daarnaast vaak ook nog gegeten en gedronken moet worden. In het tweede gaat natuurlijk ook veel kosten zitten. Alles bij elkaar een duur grapje.

Een kerstborrel daarentegen is een stuk goedkoper en bovendien minstens net zo gezellig!

Natuurlijk kun je ook allebei doen en mij (of een andere goochelaar) inhuren voor het entertainment. Leuk en met name als een je grote groep hebt een stuk goedkoper!

Kerstborrel ideeën

#1 Collega’s mee laten denken

Het klinkt misschien als een stom idee, maar het werkt vaak erg goed. Als je collega’s om hulp vraagt dan krijgen ze niet alleen het gevoel dat ze gehoord worden, maak hoef je zelf ook een stuk minder te doen. In mijn ogen ideaal dus.

Er is echter wel een kleine kans dat ze allemaal ideeën door elkaar gaan roepen. Zorg er dus voor dat je daar op voorbereid bent of gewoon niet teveel mensen vraagt.

#2 Een catering inschakelen

Wil je een kerstborrel organiseren? Dan kun je het personeel moeilijk met een lege maag naar huis sturen. Je zou natuurlijk voor een uitgebreid diner kunnen gaan, maar daar heb je misschien geen zin in. Naast dat dit veel geld kost heeft niet ook ieder personeelslid behoefte om urenlang aan tafel te zitten.

Een alternatief kan zijn om allerlei kleine hapjes te serveren. Dit is niet alleen erg leuk, maar ook wat toegankelijker. Je kunt ervoor kiezen om ze zelf te maken, maar dat is natuurlijk erg veel werk. Een betere optie is om een cateraar in te huren.

Deze mensen zullen dan de hapjes komen brengen waardoor jij er als organisatie geen zorgen meer aan hebt.

Je hebt natuurlijk wel verschil in kwaliteit, maar net als bij een goochelaar inhuren helpt het om vooraf de recensies te lezen. Of misschien hebben je werknemers hier wel ervaring mee. Je kunt het ze natuurlijk altijd vragen (zie tip 1).

#3 Rondlopend entertainment

Heb jij al weleens gehoord van rondlopend entertainment? Je kunt er in deze blog over lezen. In het kort is een rondlopende entertainer iemand welke rondloopt en hier en daar wat mensen vermaakt.

Tijdens een kerstborrel zit men soms echter aan een tafel en is rondlopend entertainment daardoor misschien geen goede optie. Mocht dit zou zijn, dan kun je de artiest vragen om aan tafel op te treden.

In de meeste gevallen staat hij of zij daar zeker voor open. Zorg er alleen wel voor dat je dit van tevoren goed doorspreekt.

Een goochelaar boeken voor je kerstborrel

Huur eens een goochelaar in!

Niet alleen weet deze je gasten te vermaken met leuke trucs, een goede goochelartiest kan ook de gasten aan de praat houden. De meeste goochelaars zijn namelijk ook algemene entertainers met sterke sociale vaardigheden. Logisch, want een goochelshow is namelijk veel meer dan alleen wat trucs laten zien. Het gaat er ook om dat je vooraf de sympathie van het publiek weet te winnen.

Hierdoor kunnen goochelaars ook zogeheten ‘’small talk’’ inzetten en gesprekjes met gasten aangaan. Ook kunnen ze personeelsleden aan elkaar voorstellen. Ideaal als je een wat groter bedrijf hebt waar veel mensen elkaar nog niet zo goed kennen.

Ik heb meerdere blogs geschreven over hoe een goochelaar inhuren het beste kan worden aanpakt, maar er is er ook eentje die zich specifiek focust op een goochelaar voor een kerstborrel. Deze is hier te lezen.

Bedankt voor aandacht en interesse in deze kerstborrel ideeën en tips! Uiteraard hoop ik dat je er veel aan gehad hebt. Een tijd geleden heb ik ook dergelijke blogs geschreven over bedrijfsfeesten en bruiloften, dus misschien zijn deze ook leuk om te lezen.

Als je op de hoogte van mijn blogs wilt blijven dan kan ik aanraden om mij te volgen via social media. Ook is mijn recent bijgewerkte goochelgids misschien interessant voor je. Bij vragen is het uiteraard altijd mogelijk om contact op te nemen.