Alhoewel goochelen een leuke kunst is, weten veel mensen echter niet wat het nou precies inhoudt. Met name mensen die nog nooit een goochelshow of workshop hebben meegemaakt. Ze hebben het vast weleens op televisie gezien, maar kunnen zich er nauwelijks een voorstelling bij maken.

Wil je een keer een goochelaar inhuren? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat ze nou eigenlijk doen? Dan is deze blog ideaal voor jou. Hierin zal ik namelijk uitleggen hoe goochelshows er over het algemeen uitzien.

Althans, ik zal ingaan op de 5 meest voorkomende varianten voor goocheloptredens. Met deze informatie weet je al voor een groot deel wat goochelaars doen.

  1. Tafelgoochelen

Tafelgoochelen is zover ik weet een van de meest geboekte acts. Ik word er in ieder geval er vaak voor gevraagd. Het is een populaire variant van goochelen die tevens ook erg laagdrempelig is.

De naam ‘’tafelgoochelen’’ komt van het feit dat deze kunst vaak aan een tafel uitgevoerd wordt. In de meeste gevallen loopt de goochelartiest rond en gaat van tafel naar tafel. Daar doet hij of zij steeds een paar trucs om de gasten te vermaken. Dit is een vrij eenvoudige maar toch leuke manier om de aanwezigen een leuke avond te bezorgen.

Mensen die een tafelgoochelaar inhuren kunnen met name kaarttrucjes verwachten. De gasten zitten er dicht bovenop, maar hebben desondanks totaal geen idee van hoe de trucs werken. Dit maakt tafelgoochelen zo uniek.

  1. Beursgoochelaar

Een wat minder bekende variant is beursgoochelen. Althans, voor mensen die nooit op een dergelijke beurs geweest zijn natuurlijk. Bezoekers die het al wel kennen zullen waarschijnlijk vol enthousiasme erover vertellen.

Een beursgoochelaar staat bij je stand en doet daar enkele trucjes. Hierdoor trekt hij de aandacht van de bezoekers, welke daardoor automatisch naar je stand zullen komen. Jij kunt als standhouder vervolgens makkelijk een gesprek met ze aangaan. In sommige gevallen kan de goochelartiest dit zelf ook doen, mits hij of zij over voldoende charisma bezit.

Beursgoochelen is absoluut een mooie kunst, maar vanzelfsprekend niet zo geschikt voor particulieren. Toch kan een beursgoochelaar huren ook voor zaken als congressen, netwerkborrels en ander bedrijfsevenementen. Er zijn dus meer mogelijkheden dan je misschien denkt!

  1. Podiumshow

De bekendste manier van goochelen is vermoedelijk nog wel de podiumshow. Zoals de naam al zegt doet de artiest hier zijn of haar show vanaf een podium. Deze manier van goochelen is zeer bekend en in tegenstelling tot beursgoochelen wel voor iedereen geschikt.

Niet alle goochelaars voelen zich comfortabel op het podium. Er zijn ook sommige goochelartiesten welke liever aan een tafel staan (zie tafelgoochelen).

  1. Workshop Goochelen

In een goochelworkshop leer je zelf hoe je enkele goocheltrucs kunt uitvoeren. Dit alles echter wel in een leuke en gezellige omgeving, vaak met je eigen collega’s of vrienden om je heen.

Deze variant is niet alleen erg leuk, maar ook interactief. Naast kijken kun je hier dus ook zelf meedoen.

  1. Goochelen op maat

Naast de eerdergenoemde shows is er ook nog goochelen op maat. Dit houdt in dat de goochelaars een speciale show samenstellen, afgestemd op jouw wensen. Hier zullen zeker leuker dingen kunnen uitkomen!

Zoals je hebt kunnen lezen zijn goochelaars zeer veelzijdig en is er van alles mogelijk!