Ben jij gevraagd om weer eens een bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest te organiseren maar heb je echt geen flauw idee wat voor activiteit je nu weer gaat kiezen? Dat kan ik heel goed begrijpen. Als je in regio Amsterdam woont heb je misschien wel veel keuze, maar het blijft lastig om een beslissing te maken.

Alhoewel paintballen of karten erg leuk kan zijn, hebben jullie het waarschijnlijk al zo’n 271 keer gedaan en durf je er daardoor niet weer mee aan te komen.

Gelukkig zijn er ook alternatieven, bijvoorbeeld een goochelaar. Ik snap dat dit misschien een beetje gek kan klinken, maar wees eerlijk: heb je jezelf er al weleens in verdiept? Als het antwoord hierop ‘’nee’’ is, dan zou ik deze goochelaar Amsterdam blog zeker lezen.

Of je nou een activiteit moet hebben voor een vrijgezellenfeest of een artiest nodig hebt voor een bedrijfsuitje, een goochelaar is veelzijdig en kan in beide situaties ingezet worden.

Wat doet een goochelaar?

Allereerst is het leuk om de goochelaar Amsterdam blog te beginnen door even kort te vertellen wat een goochelartiest allemaal doet. Hint: dit is meer dan alleen maar balletjes uit iemands oor halen en mooie dames doormidden zagen.

Het voornaamste wat een goochelaar doet is inderdaad trucs uithalen (het liefst voor een groot publiek), maar er is meer.

Aangezien we veel met mensen omgaan (en ze soms zelfs als proefkonijn moet gebruiken) is het belangrijk dat we goede sociale vaardigheden hebben. Vandaar dat we naast trucs ook vaak gesprekstechnieken oefenen.

De ‘’sociale skills’’ die we daardoor ontwikkelen kunnen we ook inzetten om bijvoorbeeld gezellig een praatje te maken met de aanwezigen. In sommige gevallen zijn we zelfs echte gangmakers op feestjes. Dit maakt van goochelaars ware entertainers. Vandaar dat ikzelf bijvoorbeeld ook weleens op de beurs sta om potentiële klanten aan te trekken.

Naast trucs uitvoeren en mensen vermaken geven we soms ook workshops…waarin we enkele van deze trucs uitleggen. Ook leren we jou hoe jij hetzelfde kunt doen!

Waar kun je een goochelaar voor inzetten?

Goochelaars zijn veelzijdig en je kunt ze vrijwel overal voor inhuren. Zolang je ze maar niet vraagt om af te wassen.

Hieronder enkele voorbeelden van waar goochelaars ingezet worden:

Zoals je kunt lezen zijn we erg veelzijdig. Waarom heb je ons nog nooit geboekt eigenlijk?

Wat is er zo leuk aan een goochelaar?

Ondanks dat goochelaars blijkbaar zo veelzijdig zijn wil je natuurlijk weten wat ons de moeite waard maakt. Want we kunnen wel makkelijk praten en allerlei trucs uitvoeren, het moet wel van meerwaarde zijn voor jouw feest of evenement.

  1. Het is vrij origineel.

Vrijwel iedereen heeft weleens een goochelaar op Youtube of televisie gezien. Mocht dat voor jou niet het geval zijn, bekijk dan hier mijn video.

Het aantal mensen dat een goochelaar live heeft gezien zal echter aanzienlijk kleiner zijn. Je hebt vast weleens een of andere clown met wat kaarten zien rommelen, maar de kans dat je een echte goochelaar van dichtbij het gezien is niet zo groot. Dit geldt dus ook voor de mensen die naar je evenement komen.

Hierdoor is het uitnodigen van een goochelaar een originele keuze welke ervoor zorgt dat je gasten een nieuwe ervaring zullen opdoen. Dit zorgt ervoor dat jij als organisator ook weer pluspunten zult scoren.

  1. Goochelaars zijn veelzijdig.

Dit heb ik hierboven al vernoemd. Goochelaars zijn zeer veelzijdig en kunnen overweg met meerdere soorten gelegenheden.

Of je ze nou op een bedrijfsfeestje laat optreden of op een bruiloft neerzet, het is altijd feest. Natuurlijk zal het ook weleens voorkomen dat een bepaalde goochelartiest enkel op een podium optreedt, maar dat staat dan vaak op de website vermeldt.

  1. Er hoeven niet zoveel voorbereidingen getroffen te worden.

Er zijn artiesten die van alles met zich meeslepen. Denk aan bands met hun apparatuur of de geluidsinstallatie van een DJ. Een goochelaar neemt over het algemeen alleen zichzelf mee. De rest wordt er later wel bij getoverd.

Oké, dat is niet helemaal waar. Natuurlijk hebben goochelartiesten wel degelijk allerlei voorwerpen bij welke de trucs ondersteunen. Al passen deze spullen over het algemeen wel in een koffer.

Daar komt bij dat je een goochelaar over het algemeen gewoon kunt laten rondlopen en deze dus weinig ruimte inneemt. Tevens kan hij of zij ook prima aan een tafel of vanaf een kleine verhoging de trucs uitvoeren.

Dus tenzij je grootse trucs met vuur en haaien wilt, hoef je voor een goochelaar weinig te sjouwen. Ideaal, toch?

  1. Het is laagdrempelig.

‘’Klinkt allemaal prima, maar hebben mensen wel zin in zo’n rondlopend goochelfiguur?’’

Er is een kans dat je jezelf het bovenstaande afvraagt en er misschien zelfs een beetje zorgen over hebt. Gelukkig is dit niet nodig.

Niet alle goochelaars hoeven perse de aandacht te trekken. Ze gebruiken hun mensenkennis om gasten op te zoeken die ervoor openstaan en laten mensen die druk in gesprek zijn met rust. Daarnaast kunnen ze, zoals ik al eerder zei, ook gewoon gezellig een praatje maken als ze denken dat men dit liever heeft. Dit terwijl jij rustig toekijkt en een biertje drinkt.

Mensen die een goochelaar inhuren voor op een podium kunnen natuurlijk wel een uitbundige show krijgen. Het is maar net waar je voorkeur ligt en uiteraard wordt hier rekening mee gehouden.

  1. Een goochelaar kan ook een workshop verzorgen

‘’Leuk voor op een feestje inderdaad, maar nou weet ik nog niet wat ik moet doen op mijn vrijgezellenfeest’’

Klopt, maar gelukkig is deze goochelaar Amsterdam blog nog niet afgelopen en komt er nog een interessant stukje.

In sommige gevallen geeft een goochelaar ook workshops waarin je zelf ook trucs kunt leren. Het gaat hier om een gezellige activiteit waarbij je ook nog eens wat leert. Uiteraard kun je de geleerde goocheltrucs nadien ook aan familie en vrienden laten zien. Of er mensen in het Amsterdamse uitgaansleven mee lastig vallen.

Goochelaar Amsterdam

In heel Nederland zijn goochelartiesten te vinden, dus ook in regio Amsterdam. Daarnaast zijn er ook veel goochelaars die naar Amsterdam willen afreizen. In sommige gevallen tegen flinke reiskosten, maar bij mij zit dit al in de prijs inbegrepen.

Dit was de goochelaar Amsterdam blog. Mocht je ondanks de uitgebreide toelichting toch nog vragen hebben dan beantwoord ik die graag. Stuur dus gerust een bericht!